Stiže velika promjena vremena; Uz sunčane naočale pri ruci imajte i kišobran

Temperatura zraka idućih će dana biti viša od uobičajene za ovo doba godine, a osim kratkih rukava, hrabriji će vjerojatno posegnuti i za otvorenim cipelama. No, svakako uz laganiju odjeću i obuću te sunčane naočale imajte pri ruci i kišobran, posebice u četvrtak poslijepodne i navečer, te u nedjelju.

Danas nestabilno

U istočnoj Hrvatskoj djelomice sunčano, već poslijepodne uz promjenljivu naoblaku uz mogućnost za poneki pljusak i grmljavinu, a uz jače naoblačenje vjerojatnost za kišu rast će navečer i u noći na petak. Zapuhat će slab, u Podunavlju i umjeren jugoistočni vjetar. Najviša temperatura oko 25 °C.

Malo niža temperatura, ali i dalje iznadprosječno visoka za ovo doba godine bit će u središnjoj Hrvatskoj, gdje će biti oblačnije nego na istoku, uz suha i sunčana razdoblja osobito u prvom dijelu dana. Poslijepodne će kiša biti sve češća, a navečer ponegdje vjerojatno i izraženija.

I u gorju i na sjevernom Jadranu će kiše biti više u drugom dijelu dana, no ponegdje će padati već u noći i ujutro, posebice u Istri, gdje je moguća i znatnija količina. Umjereno, ponegdje i umjereno jako jugo na otvorenom će moru poslijepodne okrenuti prolazno na sjeverozapadnjak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Malo kiše može pasti u sjevernoj Dalmaciji već prijepodne, no kiša će biti češća navečer i u noći na petak, lokalno i u obliku jakih pljuskova praćenih grmljavinom. Puhat će umjereno i umjereno jako jugo, koje će navečer okrenuti na sjeverozapadnjak, uz obalu i buru.

Na jugu Hrvatske veći će dio dana prevladavati suho i barem djelomice sunčano vrijeme. S jačim naoblačenjem mjestimične kiše i grmljavine bit će navečer. S umjerenim jugom najviša temperatura zraka bit će oko 22 °C, javlja HRT.

U petak i subotu malo stabilnije, pa opet kišovitije…

U petak ujutro još ponegdje na Jadranu može pasti malo kiše, zatim će se posvuda razvedriti. Subota će također biti većinom sunčana. Puhat će mjestimice umjerena bura i sjeverozapadni vjetar. U nedjelju će bura na dijelu sjevernog Jadrana pojačati, dok će drugdje zapuhati jugo i bit će promjenljivije, no i dalje razmjerno toplo.

U kopnenom području također petak i subota većinom suhi i sunčani. Malo kiše u petak ujutro može pasti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. U nedjelju ponovno promjenljivije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...