Stižu kiše i pljuskovi, no temperatura iznenađuje

Umjereno do pretežno oblačno te razmjereno vjetrovito, glasi prognoza Državnog hidrometeorološkog zavoda za srijedu. Povremene kiše ili lokalnih pljuskova bit će tijekom prijepodneva na sjevernom Jadranu, a zatim ponegdje u gorskoj Hrvatskoj i Dalmaciji.

U središnjim i istočnim predjelima zadržat će se uglavnom suho uz najviše sunčanog vremena. Puhat će umjeren jugozapadnjak, mjestimice s jakim, u gorju i olujnim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20 °C, na istoku zemlje i malo viša.

U četvrtak dodatno pogoršanje – promjenljivo oblačno s kišom. Kiša će biti češća tijekom prijepodneva, a na Jadranu su u drugom dijelu dana moguća i dulja sunčana razdoblja, osobito u Dalmaciji. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na Jadranu jugo, prema večeri u okretanju na sjeveroistočnjak i buru. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, a najviša dnevna između 12 i 16 °C.

U cijeloj zemlji biometeorološke prilike će biti nepovoljne. To će kod meteoropata uzrokovati nesanicu, kod nekih glavobolju te bolove na mjestima ranijih ozljeda. Nepovoljan vremenski utjecaj može uzrokovati i pogoršanje tegoba kroničnih bolesnika.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...