Strašan prizor s Musapstana; Velike hrpe otpadnog materijala ovdje leže mjesecima

U posljednje vrijeme u park šumi Musapstan, nagledali smo se odbačenog otpada svih vrsta i boja, o čemu smo u nekoliko navrata do sada opširno pisali.No, ovog petka u poslijepodnevnim satima ¨ugodno¨ smo se iznenadili najsvježijem primjeru.

Neka anonimna osoba, ili pak njih više, na bezbolan se je način riješila građevinske stolarije, uredno je odloživši naslonjenu na stoljetni bor.

Radi se o vratima i prozorima i po onome što se moglo na licu mjesta utvrditi, još bi ih se dalo upotrijebiti u dobre svrhe.

Eto, nije baš kako kaže ona stara poslovica ¨sve zlo za zlo¨ kad je po srijedi park šuma Musapstan.

S obzirom da je za nedjelju 22. travnja na međunarodni Dan planeta Zemlje, zakazana opširna i temeljita čistka park šume Musapstan, u kojoj će uz institucije grada Zadra još sudjelovati djelatnici zadarske Čistoće te zaposlenici Hrvatskih Šuma-Šumarije Zadar, a kojih se na navedenom zadatku u šumi Musapstan može izgleda vidjeti samo nažalost na navedeni datum, svi koji žele na besplatan način doći do dobre stolarije, neka požure.

Inače, u park šumi Musapstan na nekoliko lokacija još uvijek mjesecima stoje velike hrpe otpadnog materijala, o čemu svjedoče i ove fotografije.

Pa kad se već provodi opširna nedjeljna akcija, dobro bi bilo da njezini akteri pomno i detaljno ¨pročešljaju¨ čitavu šumu i počiste sve kako treba. Neka to ne bude samo površna akcija poput nekih sličnih dosadašnjih.

Napisao i snimio: Branko Božić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...