Cestitka_Uskrs

Sudionicima masovne tučnjave u središtu Šibenika prijete do tri godine zatvora

Nakon privođenja zbog masovne tučnjave u središtu Šibenika u subotu u 13.15 sati, u šibenskom pritvoru noć je provela 21 osoba. Svi oni će biti saslušani u Županijskom državnom odvjetništvu, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje sukoba navijača iz Zadra i Šibenika, koji se dogodio u Ulici fra Jerolima Milete nekoliko sati prije košarkaške utakmice na Baldekinu, piše Šibenski portal.

“Među privedenim osobama 20 ih je sa zadarskog područja, a jedna iz Šibenika. Protiv njih policija je, temeljem Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, podnijela kaznenu prijavu zbog sudjelovanja u tučnjavi. Sumnjičimo ih po članku 31a kojim je propisana kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, a organizatoru ili vođi grupe od jedne do osam godina zatvora. Privedene muškarce tijekom nedjelje ispitat će dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetništva”, potvrdila je Marica Kosor,glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Među desetoricom ozlijeđenih jedna osoba iz Šibenika i jedna osoba iz Zadra zadobile su teške tjelesne ozljede, ali su izvan životne opasnosti. Šibenčanin je zbog daljnjeg liječenja teških ozljeda glave sinoć prebačen na liječenje u KBC Split.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...