Sutra humanitarna utrka za Enu i Martinu, bolesne djevojčice s Paga

Nekoliko stotina djece iz vrtića, osnovnih i srednjih škola otoka Paga trčat će 27. travnja humanitarnu utrku, kako bi sakupili novčana sredstva za liječenje teško bolesnih djevojčica – Ene Škoda (9) i Martine Sabolić (12). Ena boluje od rijetke bolesti kostiju od rođenja, zbog koje je posljednjih godina morala ići u Beč na skupe operacije. Martina je pak nekoliko puta operirala kuk i teško je pokretna.

Utrka pod nazivom ‘’Run Croatia Kids Run 2018’’ održat će se u Pagu u sklopu projekta ‘’Travanj na otoku!’’, a u organizaciji Run Croatie i Udruge Kissa.

– Na ideju o utrci došli smo jer želimo djeci s otoka približiti sport i trčanje te pomoći Eni i Martini, a i poruka cijele priče je – vježbanjem do zdravlja! Travanj smo posvetili edukacijama, radionicama, vježbanju, zdravoj prehrani. Briga o zdravlju počinje od malih nogu. Danas je vrlo bitno poticati djecu da se bave fizičkim aktivnostima – poručuju organizatori.

Donacije za humanitarnu akciju prikupljat će se na dan utrke, 27. travnja u kasice Crvenog križa.

– Naša Ena od rođenja se liječila u vodećoj ortopedskoj bolnici na Šalati gdje su joj izvršili sedam operacija, ali sve su bile bez rezultata. Doktori u Hrvatskoj su nam preporučili amputaciju sa čime se mi nismo složili te su nam preporučili daljnje liječenje u vodećoj austrijskoj ortopedskoj bolnici ‘Orthopadisches Spital Speising’. Tamo su Eni izvršene još tri operacije. Mi redovito obavljamo kontrole u Beču za koje sami snosimo troškove. Golemi nam je izdatak također i nabava skupe ortoze za koju se nadamo da ćemo uspjeti prikupiti sredstva – ispričali su roditelji male Ene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...