Taekwondo klubu Donat osam medalja na prestižnom Bistra openu

Taekwondo klub Donat nastupio je na  9. Bistra open u dvorani “Sutinska vrela” u Podsusedu. Na natjecanju je sudjelovalo 50 klubova, preko 400 natjecatelja iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije. Taekwondo klub Donat nastupio je s 10 natjecatelja, od kojih je njih 8 došlo kući s medaljom.

U kategoriji limačica nastupile su: Lana Grzunov do 26 kg koja nastavlja niz svojih pobjeda i tako ovaj put pobjedivši dvije protivnice osvaja zlatnu medalju. Gabrijela Ikač u toj istoj kategoriji osvaja srebrnu medalju. Marieta Pogorilić u kategoriji +41 kg također osvaja srebrnu medalju.

U kategoriji mlađih kadeta nastupile su: Elena Grzunov do 39 kg koja je svojim lijepim nastupom izborila medalju brončanog sjaja. Marijeta Ikač do 47 kg u finalu je bez poteškoća svladala svoju protivnicu i tako osvojila zlatnu medalju. Franka Pogorilić u kategoriji +51 kg s jednom pobjedom i jednim porazom osvojila je brončanu medalju.
Kao junior nastupio je Roko Lisica u kategoriji do 73 kg i osvojio zlatnu medalju. Kao senior nastupio je Dominik Šarić do 80 kg.

Imao je jako zanimljiv nastup. U polufinalnoj borbi u prvoj rundi gubio je velikih 19:1, zatim se “probudio”  i u drugoj rundi smanjio na 19:13, u trećoj rundi uspio je izjednačiti na 21:21 čime je izborio još jednu rundu za zlatni bod u kojoj je uspio i izboriti veliku pobjedu. Finalnu borbu iako je vodio na kraju je predao te se morao pomiriti sa srebrnom medaljom.
Nastupili su još: Karlo Smolić Antišin do 45 kg kao kadet, s jednom pobjedom i jednim porazom nije uspio osvojiti medalju, kao i Mateo Ivin u kategoriji juniora do 59 kg.

Treneri Miljenko Lisica i Ana Babić zadovoljni su nastupom svojih natjecatelja, vidi se rad i trud, a u sljedećim nastupima očekuju još i bolje nastupe svojih boraca.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...