Cestitka_Uskrs

Trijumf hrvatskih ulja na sajmu u New Yorku, Ivici Vlatkoviću – zlato!

Hrvatski su maslinari na prestižnom šestom natjecanju New York Olive Oil Competition, održanom prošlog četvrtka, ponovno postigli velik uspjeh. Od 45 prijavljenih ulja nagrađeno je njih čak 40, objavljeno je na maslinar.eu. Bilo je prijavljeno tisuću ulja iz 27 zemalja, a među 18 sudaca bio je i jedan Hrvat.

Ambicije su bile velike, jedino su Italija, Grčka i Španjolska imale više prijavljenih. Dalmatinska ulja osvojila su tri zlatne i pet srebrnih medalja. Zlatna su Fortica napravljena od sorte coratina te Fortica od mješavine sorti coratina i frantoio OPG-a Ivica Vlatković iz Novigrada kod Zadra i Božić uje sorte oblica, Uljare Božić – Svirče d.o.o. iz Svirča na Hvaru.

Istarska su ulja ponovo bila odlična s ukupno osvojene 32 medalje, od čega su 24 zlatne i osam srebrnih. Najviše medalja osvojili su Talijani, ukupno 152, a iza njih su Španjolci s 93 i SAD sa 73 medalje. Među njima su, primjerice, Brist Extra Virgin Olive Oil, Laguna Novigrad, OPG Vošten, Stancija St. Antonio za dva ulja, Milan Licul, Antonio Vivoda, Vinarija Kozlović.., prenosi Večernji.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...