U subotu organizirana akcija čišćenja i uređenja dječjeg igrališta u Vlašićima

Povodom obilježavanja Dan planete Zemlje danas smo u OŠ J. Dalmatinca u Pagu održali ​2 ​ radionice “Edukacija o korisnosti otpada”.
Radionice je održala Ljiljana Jurjević, voditeljica Odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv tvrtke Eko d.o.o. ​- ​Gospodarenje ​o​tpadom Zadarske županije.

Učenici od 1 do 4 razreda, ​iz OŠ Juraj Dalmatinac iz Paga i područnih škola Povljana, Dinjiška i Vlašići, ​ njih ukupno 116​,​ su kroz zgode i nezgode g. Otpadića, maskote napravljene od recikliranih materijala,​ naučili kako se razvrstava otpad​ te u koji spremnik odložiti koru od banane, novine, staklo i plastiku.​  Na ovaj se način djeca uče raspoznavati čemu služe smeđi, žuti, plavi i zeleni spremnik te kako i sami kući mogu iskoristiti ono što bi inače odbacili da naprave neku neki koristan predmet.​ Na kraju radionica učenici su poslušali prigodnu pjesmicu o zgodama i nezgodama g. Otpadića i primili prigodne poklone tvrtke EKO d.o.o.

Udruga Volim Vlašići će sutra, u subotu 21. travnja s početkom u 16 sati organizirati akciju čišćenje i uređenja dječjeg igrališta u Vlašićima. Na akciji će sudjelovati učiteljica i učenici područne škole Vlašića u pratnji roditelja te mještani, članovi i volonteri udruge Volim Vlašići. Pokrovitelj akcije je Turistička zajednica grada Paga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...