Uskoro izgradnja studentske menze sa studentskim paviljonima

U prezentacijskom centru “Podzemni grad Paklenice“ Nacionalnog parka Paklenica, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Sveučilište u Zadru potpisali su danas Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru“.

Sveučilište u Zadru je 24. listopada 2017. predalo u Središnju agenciju za financiranje i ugovaranje  programa i projekata Europske unije projektnu prijavu pod nazivom “Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru” u svrhu financiranja projekta izgradnje i opremanja putem poziva na dostavu projektnih prijedloga u ograničenom postupku dodjele bespovratnih sredstava MRRFEU „Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju KK.09.1.2.01“, u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Sveučilištu su dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 67.433.433,38 HRK. Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 74.480.127,22 HRK, pri čemu je razliku financiranja Sveučilište osiguralo od Ministarstva znanosti i obrazovanja.

“Izgradnja studentske menze sa studentskim paviljonima donosi veliku novostvorenu vrijednost našem Sveučilištu, ne samo kroz gradnju zgrada, već i stvaranje kvalitetnijeg okvira za boravak stotina studenata, budućih nositelja ovog društva, pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, kojima ćemo pružiti bolje uvjete za studiranje. Taj intelektualni kapital veliki je dobitak i za grad Zadar, u kojem mnogi od njih po završetku studija nastavljaju svoju profesionalnu karijeru. Naš Grad u gradu, kojeg čini 5.500 studenata i 450 profesora, nastavit će rasti i kroz projekte koji će slijediti ovome – izgradnju zgrade namijenjene odjelima koji izvode znanstvena istraživanja i studijske programe iz STEM područja, servisnih sadržaja za studente u kompleksu Novog kampusa, obnovu stare Tehničke škole, obnovu i prenamjenu jednog od vojnih objekata na otoku Molatu u sklopu programa Arhipelogos… Usmjereni smo na daljnje korištenje fondova kojima bi se intenzivnije nastavila izgradnja drugih prostora sveučilišnog kampusa”, izjavila je nakon potpisa ugovora rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Razdoblje financiranja projekta započinje stupanjem na snagu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i traje najdulje 18 mjeseci od datuma završetka razdoblja provedbe projekta. Budu li svi uvjeti tijekom pripreme, izgradnje i opremanja pravovremeno zadovoljeni, očekuje se da će prvi stanari studentskih paviljona moći useliti u iste u akademskoj godini 2020.-2021.

U novoj zgradi studentske menze sa studentskim paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru bit će smješteno ukupno 284 studentice i studenta. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe, te menzu s 500 sjedećih mjesta i 3.800 posluženih obroka po danu, kao i dodatne sadržaje – prostor za učenje i dnevni boravak, praonica, spremišta, čajne kuhinje i sl.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...