Uz dosta muke Zadar pobijedio Hermes 83:74

Uz dosta muke, košarkaši Zadra dohvatili su novu pobjedu u HT Premijer ligi.

U sklopu 22. kola domaćeg prvenstva pred vlastitim navijačima Zadar je bio bolji od Hermes Analitice s 83:74.

Momčad Aramisa Naglića nije odigrala pravu utakmicu, gosti su se jako dobro držali kroz tri četvrtine, ali u posljednjoj Zadar je prelomio susret i zaključio ga u svoju korist.

Bila je to čudna utakmica u kojoj su gosti držali s praktički samo devet igrača u kadru, deseti je bio trener Zvonimir Mravak koji se morao “skinuti” kako bi se ispoštovala pravila HKS-a i izbjegla kazna.

Zagrebačka momčad nije se predavala unatoč spomenutom problemu, a u nekoliko navrata čak je bila i u vodstvu, ali ne s više od dva koša razlike. Vrlo dobrim otvaranjem posljednje dionice košarkaši Zadra uspjeli su se odvojiti. A onda, tricom Stevena Graya u 34. minuti stigli su do prve dvoznamenkaste prednosti i tu je bilo jasno kome će pripasti pobjeda.

Zadar je do pobjede predvodio Ive Ivanov s 19 poena i osam skokova, Steven Gray ubacio je 16 koševa, dok je Jakov Vladović dodao 14 poena i šest asistencija.

Gostujuću momčad predvodio je Hrvoje Garafolić s 22 poena, osam skokova i pet dodavanja, Julian Rajić dodao je 16 koševa i šest skokova, piše sportarena.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...