Vedran Miočić-Stošić: “Kada je vidio moju registraciju policajac mi je lizalicom pokazao da produžim”

U petak je održana prva konvencija Živog čovjeka na kojoj je sudjelovao i Zadranin Vedran Miočić-Stošić. Konvencija je otvorena u petak pozdravnim govorom, dijeljenjem materijala, rasporeda predavanja i kratkim objašnjenjem koja je stvarna namjera ove konvencije. Nakon toga uvodno predavanje je održao Dražen Kasalo urednik portala Kontrola uma i predsjednik ASP-a na temu kako živi čovjek može biti dio pravnog poretka pri tom objašnjavajući da je Ustavno-pravni poredak koji je dominantan u današnjem sistemu samo djelić originalnog sistema u kojem je na mjesto Stvoritelja svega došao Ustav kao fiktivni bog i vrhovni vladar. Čovjek kao takav nije dio tog sistema jer njega nije stvorio ustav već originalni kreator života. Iz tog razloga čovjek je iznad u pravnom poretku samim time što je stvaran i živ za razliku od ustavno pravnog poretka koji je fiktivan i neživ.

Konvencija se nastavila predavanjem Vedrana Miočića- Stošića pod naslovom „Moja priča” u kojoj je isti od početka do kraja sa slajdovima i skeniranim dokumentima objašnjavao cijelu povijest njegovog spora sa agentima MUP-a. Veliki aplauz je dobio kad je ispričao nedavni događaj u kojem ga je zaustavio policajac po noći, ali čim se on počeo zaustavljati i kad je ovaj vidio njegovo lice i registraciju samo je mahnuo „lizalicom” da produži dalje.

Vedran Miočić-Stošić, javnosti je postao poznat po odluci da zakoni ove države za njega ne vrijede te je potpisao svojevrsnu odjavnicu od države zvanu “Objava o nepostojanju osobe”. On je odlučio da zakoni ove države za njega ne vrijede, te potpisao je svojevrsnu odjavnicu od države zvanu “Objava o nepostojanju osobe”. Nakon što ga je policija zaustavila dok se kretao u svom automobilu na koji je postavio vlastite privatne oznake, dobio je prekršajnu prijavu zbog kršenja prometnih propisa, ali i kaznenu prijavu zbog krivotvorenja registracijskih pločica. Policajce koji su ga zbog toga prekršajno i kazneno gonili, Miočić-Stošić tužio je Arbitražnom sudu pravde pri Udruzi za promoviranje pravde, istine i stvarnosti koju su osnovali također “živi ljudi”.

“Tako nam je Vedran pokazao da ne trebamo živjeti u strahu, da su policajci također živi ljudi i ako ih tretiraš s respektom i bez zle namjere možeš isto očekivati zauzvrat”, kažu organizatori.

Drugog dana konvencije jutarnje predavanje je imao Robert Šafranko, podpredsjednik ASP-a koji je govorio o ASP-u ali prvenstveno kroz prizmu prirodnog prava, obzirom da je ASP naslonjen na suđenje po sistemu pravičnosti i kao takav uronjen u prirodno pravo. Objasnio je metodično i koncizno zašto je prirodno pravo iznad današnjih zakona i po čemu je u svakom slučaju superiornije pravnim pravilima ustavno-pravnog poretka.

Zadnje predavanje je održao onaj koji je sve i počeo, a to je Dražen Kasalo, koji je u svom stilu sa mnogo doskočica i slikovito govorio o tome zašto je duh čovjeka i njegova istinska bit jedini garant i podloga na kojem se može graditi društvo. Objasnio je konačno i vječno pitanje tko su to „oni” aludirajući pri tom da „oni” u ljudskom obliku ne postoje već da sistemom upravlja umjetna inteligencija stvorena po konceptu egregora, te da je prestanak vjerovanja u sistem jedini način njegovog nestajanja. Iz tog razloga u temeljima društva ne smije stajati niti jedan fiktivni koncept ili sistemska greška, jer se ovdje ipak radi isključivo o stvaranju nove slike utkane u kolektivnu misao čovječanstva.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...