Velika proslava “1.maja”; U Preku zagarantirana zabava uz MayDay2018.

Rijetko tko u današnje vrijeme od mladih ima volje i želje napraviti nešto za svoje mjesto, kako bi privuklo što više mladih na druženje, na zabavu, na zajedništvo. No, i u takvim situacijama ima iznimki koje potvrđuju pravila. Jedan od njih je i Ante Lucin, koji je iz Preka otišao na fakultet u Zagreb, no ljubav prema voljenom otoku, svake ga godine nekoliko puta vrati doma.

Svaki put kada se vratim kući shvatim da sve više nestaje duženje među generacijama, kako mojim tako i mlađim generacijama.  Da napomenem mislim na druženje povodom proslave 1.maja. Dok sam živio na otoku uvijek smo kao djeca organizirali zabave, druženja, 1.maja, nešto u čemu bi svi sudjelovali, svi se dobro zabavljali i na kraju bili sretni i ponosni na sebe. Nažalost, toga više nema, i tom sam činjenicom šokiran, ali i tužan i razočaran– rekao nam je za početak Ante Lucin.

Vrativši se kratko na svoj otok, Ante je odlučio vratiti onu staru “slavu” svojega mista, te je organizirao događaj pod nazivom MayDay2018. Riječ je o svojsnvenoj zabavi za sve mlade i one koji se osjećaju mladima, a događaj će se održati 1.maja, odnosno 1.svibnja.

Još kao dijete, oduvijek bi mi sva djeca s otoka za 1.maja išli na sveti Mihovil, gdje bi tradicionalno guštirali, zabavljali se i tako bi jednom godišnje proslaviti 1.maja na našem Mihovilu, koji za sve nas ima posebnu značajku. Tim sjećanjem na neka zaboravljena vremena, u suradnji s turističkom zajednicom Preka kao i s Općinom Preko, odlučio sam organizirati ovaj događaj, kako bi sv.Mihovil opet bio pun malih kao nekada. Kako bi se ponovno zabavljali kao nekada,– nastavio je Lucin

S obzirom na to da 1.maja slave svi na otoku, Ante se potrudio napraviti cjelodnevni program koji počinje već u 10 sati, a na kojem će biti osiguran ručak za sve posjetitelje. Nakon ručka, pa sve do kasnih večernjih sati kreće zabavni program za sve posjetitelje. Očekuje se dolazak preko nekoliko Dj-eva, koji će zabavljati sve prisutne te ih animirati kako bi se što bolje zabavili.

U jako malo vremena kojeg imam za organizaciju, nadam se da ću uspjeti sve izorganizirati na ponos svojim otočanima.  Pošto je cjelodnevni događaj potrudio sam se zadovoljiti svačije ukuse, ali i napraviti taj besplatan ručak, kako bi na jedan dan svi u zajedništvu ručali, i veselili se. Predvečer naravno kreće program za mlađe koji će potrajati dugo u noć, a na kojem će nastupiti čak četiri DJ-a. Veselim se trenutnim telefonskim odazivima ljudi koji hvale organizaciju te potvrđuju svoj dolazak, stoga očekujem velik broj posjetitelja, a nadamo se brojci i do tisuću. – zaključio je Lucin.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...