Vizažistica Kristina Colić otkiva zašto su Zadranke lude za Instagram make up-om

Talentirana zadarska vizažistica Kristina Colić, čiji su rad prepoznale mnoge hrvatske i inozemne zvijezde s kojima je do sad surađivala, kako u glazbenom tako i u glumačkom svijetu, samo za Antenu Zadar, otkrila  je sve one sitne tajne koje dovode do savršeno lijepog izgleda, ali smo doznali i što je to Instagram make up, kojim su zaluđene sve Zadranke. Posao profesionalnog vizažista mnogi zamišljaju kao izuzetno zabavan i glamurozan, a ponekad ga čak i banaliziraju i misle da je poput neke igre kistovima i šarenim kutijicama, ali ovo zanimanje puno je više nego što na prvu mislimo. Biti make up artist donosi brojne nedostatke, ali i još više prednosti.

– Šminkanje je moja ljubav koja me odvodi u neki drugi svijet kojeg mogu obojiti onako kako ja to želim, a svaki put me ispuni energijom koju je riječima teško opisati. Svaki put kada otvorim kofer zapravo sve brige padaju u vodu, i tada  počinje nova čarolija, dodirnem lice i sve zaboravim… samo želim napraviti najbolje i još bolje nego prošli put- za početak je rekla Kristina Colić .

Kada čovjek voli svoj posao i ono što radi, samo tada on i može biti uspješan. Međutim takva vrsta uspjeha leži u stalnim edukacijama, praćenju trendova, interesu za umjetnost, ali najvažnije od svega, treba biti svoj, jedinstven i unikatan, odnosno prepoznatljiv.

– Pohađala sam privatnu školu za šminkanje Profokus u Zg , edukacija je trajala 7 mjeseci, poslije Profokusa sam se
educirala u Srbiji , Novi Sad te sam pohađala seminare koji bi se održavali kod nas u hrv. Bez obzira na sve završene škole, u ovom poslu se svakodnevno treba iznova educirati, jer se trendovi svakodnevno mijenjaju.  Ljubav prema šminkanju se rodila još kad sam bila dijete, uvijek sam voljela petljati oko mamine šminke, kao i svaka curica. A želja da ostvarim taj san, bila je moja vodilja.  Svaki početak je težak pa tako i moj, puno sam truda uložila da bi danas bila ovo sto jesam. Također uvijek sam se nervirala jesam li dobro napravila posao, a taj osjećaj je i danas prisutan,jer mislim da je upravo on ono što nas čini da budemo još bolji i uspješniji. Uvijek sam žudjela za znanjem jer sam željela biti ta koja će ispuniti sve zelje svojim klijenticama, koje će od mene izaći sretne i ponosno nositi moj rad na svom licu, nastavila je Colić.

Danas je posao vizažista jako popularan. Možemo kazati kako si prava zvijezda, ako je suditi po reakcijama na tvojim društvenim mrežama, jer prednjačiš u broju pratitelja na Instagramu, stoga nas zanima taj Instagram make up, i jesu li Zadranke uistinu lude za njim?

Bez objavljivanja vlastitih radova, danas jako rijetko tko može uspjeti. Smatram da moja “tajna” uspjeha na društvenim mrežama leži u originalno objavljenim fotografijama bez iti malo filtera. Što se naravno vidi, ali i cijeni. Jer danas svi žele i očekuju,  Instagram šminku. No, budimo realni, takvo što zapravo ne postoji. Na Instagramu se šminka pojača do 5 puta, stoga je nekad teško objasniti klijentici koliki je to photoshop, no zahtjevi su takvi da se na kraju uistinu moraš potruditi da bi napravila ublaženu verziju Insta make up-a. I da, Zadranke su totalno poludjele za Insta make up-om. 

Stavljanjem filtera dobije se dojam jačeg make up-a, ali tajna zapravo leži u prirodnom.

Kad sam  na primjer šminkala Miu Begović za film, ona nije mogla sakriti oduševljenje sa šminkom. Tada se sjećam da je išla cijeloj ekipi s filma i hvalila me,  tako da ponekad mislim da je moja tajna uspjeha zapravo ta usmena predaja. Kad sam radila spot za Irskog pjevača Gheysara producent je rekao ekipi da za  moj make up nije imao potrebu koristiti dodatne filtere koliko je šminka bila dobra, i to je ono što me čini sretno i zbog čega sam sigurna da sam na pravom putu. 

Odnedavno je ova poznata Zadarska vizažistica postala i majka malog dečkića Roka, pa nam je otkrila kako uspijeva spojiti posao s majčinstvom.

Iznad svih poslova, posao je majke. No, uistinu sve je stvar organizacije. I dalje mi je teško odvajati se od malenog, tako da mi tu dosta pomaže obitelj. Kad radim onda su oni tu da ga pričuvaju i naravno da uživaju s njim pa mi je puno lakše raditi kad znam da je on na sigurnom.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...