Vrdoljak:”Kada reforma obrazovanja ujedini desnicu i ljevicu, znamo da radimo dobar posao”

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u Zadru, prilikom obilaska županijskih organizacija, ponovio je važnost obrazovne reforme za hrvatsko društvo.

Kada reforma obrazovanja ujedini radikalnu desnicu i salonsku ljevicu, znamo da radimo dobar posao. Nikada nitko, sve do dolaska ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak nije uveo reformu u učionice. Pokrenuta  je edukacija 1500 učitelja, nastavnika i profesora, kako bi bili spremni za eksperimentalnu primjenu kurikularne reforme koja počinje najesen. Svi protivnici, od radikalnih desničara do salonskih ljevičara, koji u pravilu znaju govoriti, a ne preuzimati odgovornost, pa do ostalih protivnika, neće zaustaviti reformu koja je pred nama. Naša djeca će dobiti europsko i moderno obrazovanje, kakvo zaslužuju“, rekao je Ivan Vrdoljak.

Ulaskom HNS-a u Vladu RH država je stabilizirana, reforma obrazovanja je pokrenuta, spriječen je stečaj Agrokora, gubitak radnih mjesta te propast poljoprivrednika i dobavljača, poručio je Vrdoljak.

Novo vrijeme donosi politiku suradnje, kompromisa i rezultata, a rezultat je bolja Hrvatska, koja donosi bolji život građanima“,rekao je Vrdoljak.

HNS je stabilizirao državu i zato danas možemo vidjeti da se politika stabilizacije odražava i na lokalne sredine, rekao je predsjednik ŽO HNS-a Zadarske županije Milan Stojanov.

„U Zadarskoj županiji imamo problem s klizištima, posebno s onim u Posedarju. Moram reći kako je ova Vlada, prvenstveno njezin potpredsjednik i ministar graditeljstva Predrag Štromar, prvi koji su prepoznali problem klizišta i prvi koji su reagirali konkretnim mjerama. U Ministarstvu graditeljstva osigurano je  10 milijuna kuna za sanaciju šteta na javnim površinama jedinica lokalne samouprave“, rekao je Stojanov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...