Vukšić: U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja, a ubijeno je 16 nevinih civila

Povodom blagdana Uskrsnog ponedjeljka 2.travnja u župnoj crkvi sv.Mihovila u Vukšiću tradicionalno je služena sv.misa za sve poginule hrvatske branitelje i ubijene civile župe Sv.Mihovil Lišane.

Svetu misu predvodio je mjesni župnik fra Luka Banić, a na misi je bio nazočan Vukšićanac Nikola Nakić, inače počasni Konzul u Argentini koji je odlikovan najvećim državnim odlikovanjem Redom hrvatskog pletera od hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za vrijeme njezinog nedavnog posjeta Argentini.

– Početkom devedestih godina hrvatski branitelji s krunicom oko vrata odlazeći u obranu naše domovine znali su da se mnogi od njih neće vratiti. Danas sa oltara Sv. Mihovila sjećamo se naših branitelja koji nisu više među nama i ponosni smo na njih jer njihova žrtva omogućila je život dostojna čovjeka onima koji danas žive u Hrvatskoj. Isus uvjerava svoje učenike i govori „Ne bojte se onih koji ubijaju tijelo, ali duše ne mogu ubiti. Bojte se više onoga koji može i dušu tijelo pogubiti u paklu „(Mt 10,28). Uskrsli Krist sada je prisutniji među nama nego prije jer na njegovu prisutnost više nitko ne mora čekati, on se nalazi na svakom mjestu i u svakom čovjeku – rekao je na kraju fra Luka Banić.

Nakon završetka mise fra Luka je pored centralnog križa koji se nalazi ispred crkve sv. Mihovila dao odrješenje za sve poginule hrvatske branitelje i ubijene civile u župi. Vjernički puk položio je cvijeće i zapalio svijeće. U župi je poginulo 14 hrvatskih branitelja, a ubijeno je 16 nevinih civila, javlja portal benkovac.hr .

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...