Za Uskrs u Hrvatskoj 74.243 turista, Zadar u top 10 destinacija

Prema još uvijek nepotpunim podacima iz sustava e-visitor Hrvatsku je tijekom uskršnjeg vikenda posjetilo 74.243 turista koji su ostvarili 229.828 noćenja.

Izazov za turističke djelatnike ove godine predstavljala je činjenica da je Uskrs “pao” dva tjedna prije nego prošle godine, a ovi podaci su bolji nego 2016. godine kada je Uskrs također bio ranije. Prošle godine Hrvatsku je za Uskrs posjetilo oko 120 tisuća turista.

Iz HTZ-a naglašavaju da su to podaci o dolascima i noćenjima za petak, subotu i još uvijek nepotpunu nedjelju. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, Italije, Austrije, Slovenije, ali i iz Mađarske i SAD-a.

Top destinacije
Deset hrvatskih destinacija koje su imale najviše noćenja tijekom uskrsnog vikenda bile su Dubrovnik, Poreč, Zagreb, Rovinj, Opatija, Splita, Medulina, Umag, Zadar i Pula, dok je najviše noćenja ostvareno u hotelima i apartmanima.

U Istarskoj županiji, kada se gledaju podaci za petak, subotu i nepotpuni za nedjelju, 21.821 gostiju ostvarilo je 81.620 noćenja. Najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Italije, Austrije i Slovenije, dok su top destinacije u Istri Poreč, Rovinj, Umag, Medulin i Labin.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 9.070 turista ostvarilo je 28.014 noćenja. Najviše je gostiju iz UK, Njemačka, Španjolska, SAD i Izrael. Top destinacija su Dubrovnik, Župa Dubrovačka i Konavle.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 7.565 gostiju ostvarilo je 26.814 noćenja. Najviše je gostiju iz Njemačke, Izraela, BiH, Slovačke i SAD. Top destinacije su Split, Makarska, Podstrana, Podgora i Supetar, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...