Zadrani danas gostuju kod Uranije u Baškoj vodi, Josip Anić: “Zanima nas samo pobjeda”

U 24. kolu 3. HNL jug nogometaši Zadra u nedjelju u 16:30 sati gostuju kod Uranije u Baškoj Vodi. Momčad Vjerana Simunića na krilima četiri uzastopne pobjede i uspona na treće mjesto prvenstvene ljestvice, pokušat će nastaviti pozitivan niz i učvrstiti svoju poziciju pri vrhu, po mogućnosti se i još malo približiti vodećem dvojcu. To neće biti nimalo lagan zadatak, jer Urania ove sezone igra vrlo dobro, ima samo četiri boda manje od Zadra, a na domaćem terenu nije poražena već više od tri godine.

– Znamo za taj njihov niz neporaženosti, ali naš cilj je jasan – u svakoj utakmici idemo na pobjedu pa će tako biti i u ovoj. Ako želimo uhvatiti pozicije koje vode u Drugu HNL jednostavno moramo nastaviti pobjeđivati. Naravno da se u nekim situacijama na kraju možemo zadovoljiti i s bodom, ali to nije ono o čemu razmišljamo prije utakmice. Zanima nas samo pobjeda i tako se moramo postaviti od prve minute – kaže Josip Anić, vezni igrač Zadra.

Pobjednička ambicija, naravno, uz respekt prema svakom protivniku, zadarska je misao vodilja do kraja sezone.

– Koliko sam čuo, a i vidio u našem prvom međusobnom susretu, Urania igra dobar nogomet. Žele se nadigravati i mislim da možemo očekivati dobru utakmicu. Mi smo u odličnom ritmu i što se tiče igre i rezultata, ali isto tako ne smijemo zaboraviti neka prethodna gostovanja gdje nismo bili pravi i to nam mora poslužiti kao upozorenje uoči ovog susreta. Borbenost i koncentracija moraju biti na najvišoj razini od prve do posljednje minute da bismo se kući vratili s bodovima.

U prvom dijelu sezone Zadar je na Stanovima svladao Uraniju s 5:2, premda rezultat daje naslutiti lakši posao od onoga što je realno bio.

– Bila je to otvorena utakmica, gdje smo vodili 2:0 i 3:1, ali se oni nisu predavali i kod 3:2 su imali neke dobre prilike. U završnici smo ipak uspjeli s dva gola prelomiti susret, no pokazali su se neugodnim protivnikom. Na svom terenu sigurno imaju i neku dodatnu snagu, o čemu svjedoči i taj njihov niz neporaženosti i to treba respektirati. U svakom slučaju, idemo tamo hrabro, sa samopouzdanjem, optimizmom i vjerom u vlastite mogućnosti. Dat ćemo sve od sebe i vjerujem da možemo ostvariti željeni rezultat – za kraj će Anić.

Foto: NK Zadar

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...