Zadrani uključite se; Humanitarna akcija “Donesi čep za skuplji lijek”

U studenome 2016. Čistoća Zadar u suradnji sa  Strukovnom školom V.Vlatkovića organizirali su ekološko-humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova u koju se uključio veliki broj Zadrana. Tada je u samo tjedan dana prikupljeno 800 kg čepova koji su donirani Društvu invalida u Poreču za nabavu potrebnih ortopedskih pomagala.

Potaknuti činjenicom da su Zadrani ne samo ekološki osviješteni nego i socijalno osjetljivi, i ove godine odlučili su organizirati jednu takvu akciju  u suradnji sa Strukovnom školom Vice Vlatkovića.

Prikupljeni čepovi bit će donirani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma u Čakovcu. Time bi im se olakšala nabava skupih lijekova i pomagala za oboljele.

Prikupljanje bi trajalo kroz cijelu godinu, a količinom koja se sakupi do  22. travnja obilježili bi Dan planeta Zemlje te ukazali na potrebno očuvanje i zaštitu okoliša kao i na opasnost koja prijeti zdravlju i životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Pozivamo sve naše sugrađane da se uključe u akciju kojom možemo ne samo smanjiti količinu otpada nego i pomoći onima kojima je to potrebno. Spremnici za plastične čepove postavljeni su na ulazu u upravnu zgradu Čistoće d.o.o. (Stjepana Radića 33) i poslovnici Društva na Poluotoku (F. Grisogona 17). Također, čepovi se mogu donijeti u reciklažna dvorišta u Diklu (pon-pet od 06:00 do 20:00 sati) i Gaženici (pon-pet od 06:00 do 18:00 sati). Subotom se u oba reciklažna dvorišta čepovi mogu odložiti od 08:00 do 18:00 sati, poručuju iz Čistoće

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...