Zadranin Goran Reljić uvršten među pet zaboravljenih MMA zvijezda

Sportski portal “Sportskeeda” objavio je članak pod imenom “5 zaboravljenih MMA zvijezda za koje niste znali da su i dalje aktivni” te su na prvo mjesto stavili Gorana Reljića, prenosi FightSite.

Zadarski borac našao se u društvu Ricca Rodrigueza, čija je karijera na kraju, kao i Melvina Guillarda, koji u posljednje vrijeme doslovno luta po svijetu tražeći nastupe te Rousimara Palharesa i Thiaga Silve, dva Brazilca koji nastupaju po europskim promocijama. No, zanimljivo je vidjeti što su napisali o Goranu, koji je kao 24-godišnjak došao u UFC te je oduševio u svom prvom nastupu.

“Prije točno jednog desetljeća, UFC je napravio veliki niz dovođenja novih boraca od kojih su očekivali velike stvari. Jedan od najvećih potencijala svaka je bio Hrvat Goran Reljić. Ovaj crni BJJ pojas, koji je udaračke tehnike trenirao s Cro Copom, debitirao je na UFC 84 te je nokautirao Wilsona Gouveiu, usput zaradivši bonus za borbu večeri. Trebao se nakon toga boriti protiv Thalesa Leitesa, no ozljeda ga je udaljila od kaveza gotovo dvije godine. Nakon toga se vratio se je doživio razočaravajuće poraze od CB Dollowaya, Kendalla Grovea i Krzysztofa Soszynskog, nakon čega je dobio otkaz iz promocije i hype oko njega se više nikada nije vratio.

Vjerojatno će vas šokirati spoznaja kako je on i dalje aktivan na eventima malih promocija, a svoju posljednju borbu imao je prije samo tri mjeseca. Europa je destinacija koju je odabrao, a borio se širom kontinente. Najznačajniji nastupu su mu poraz od UFC Top 5 borca Jana Blachowicza, kao i pobjeda nad bivšim Bellator prvakom Attilom Veghom. Još zanimljivije, on krenuti prvi pojas poluteške kategorije svjetskog bareknuckle prvenstva.”

Goran je tu spomenutu titulu prije nekoliko dana obranio, već u svibnju mu slijedi idući bareknuckle nastup, dok se nadamo kako bi ga uskoro ponovno mogli gledati i u MMA-u, gdje smo sigurni da još uvijek nije dao koliko je mogao.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...