Zadranin Livaković prometnuo se u heroja Dinama: “Bilo je jako puno pritiska i bila je ovo jako teška utakmica”

U najvećem hrvatskom derbiju i sjajnoj utakmici Dinamo je na Poljudu slavio s 2:1 i Hajduku pet kola prije kraja pobjegao na osam bodova razlike. Za zagrebački je klub dvaput poentirao Mario Gavranović (14′, 59′), a za splitski Mijo Caktaš (25′).

Krcatu poljudsku ljepoticu, ispunjenu s više od 30 tisuća ljudi, Hajdukovi su igrači napustili pognutih pogleda. Novonastala euforija ubrzo je splasnula, kao i nadanja u prvenstvenu šampionsku titulu koju je splitski klub posljednji put osvojio 2005. godine.

“Premda smo očekivali ovakvu atmosferu, naši su nas navijači ponovno iznenadili. Potvrdili su da su naš 12. igrač. Stoga nam je i žao što nismo ostvarili pozitivan rezultat. Idemo dalje, još je nekoliko utakmica pred nama”, izjavio je Hajdukov veznjak Zvonimir Kožulj.

Splićani su promašili pregršt prigoda, piše Index.hr.

“Početkom drugog poluvremena imali smo dvije izvrsne prilike, ali nismo ih iskoristili te smo na koncu kažnjeni golom. Pogodak smo primili iz zbilja najbezazlenije situacije koju je Dinamo kreirao”, rekao je Zvonimir Kožulj i potvrdio kako će Hajduku do završetka prvenstva biti teško primaknuti se vodećem Dinamu.

Pred Hajdukom su preostali ogledi sa Slaven Belupom, Rudešom, Istrom 1961, Osijekom i Rijekom u posljednjem kolu.

“Bit će teško, ali idemo završiti ono što smo započeli”, završio je Zvonimir Kožulj.
“Imamo za čime žaliti”, istaknuo je Hajdukov kapetan Zoran Nižić.
“Smatram da smo odigrali jednu pravu utakmicu. Dinamo je bolje ušao u utakmicu, ali šezdesetak minuta smo ga držali na konopcima. Ipak, nismo zabili drugi gol i riješili utakmicu. Moramo žaliti zbog poraza. Kažnjeni smo zbog jedne pogreške. Publika je mogla gledati kvalitetan derbi koji je naposljetku otišao na krivu stranu”, požalio se Zoran Nižić i naglasio kako šampionska utrka još nije završena.

Dinamo je pobjedom minimalizirao pritisak kojim je bio zaokupljen danima pred utakmicu.

“Jako smo dobro ušli u utakmicu. Htjeli smo držati visoki ritam. Mislim da je s obje strane odigrana izvrsna utakmica. Atmosfera je bila fantastična. Na kraju smo vjerojatno imali nešto više sreće i želje. Zasluženo smo pobijedili”, rekao je Dinamov napadač Mario Gavranović, Hajdukov krvnik koji je s dva pogotka zagrebačkom klubu priskrbio jednu od značajnijih pobjeda u tekućoj sezoni.

“Hajduk je jako dobro izgledao. Mogu mu samo čestitati. Također, pohvalio bih korektnost sa strane Hajdukovih igrača. Sve je bilo korektno, bez ikakvog incidenta”, komplimentirao je Mario Gavranović današnju prezentaciju splitskog kluba.

“Danas smo napravili veliku stvar pobjedom nad Hajdukom. Još ništa nije gotovo. Moramo i dalje uzimati bodove kako bismo matematički osigurali naslov”, oprezno je apostrofirao Mario Gavranović i potvrdio kako se unutar zagrebačkog tabora još ne razmišlja o dvostrukoj državnoj kruni.

“Bilo je jako puno pritiska pa stoga i jako teška utakmica. Hajduk je jako dobra momčad koja se mnogo podigla u proljetnoj polusezoni. Inače izuzetno cijenim Željka Kopića”, kazao je Dominik Livaković, Dinamov vratar koji se prometnuo u jednog od heroja zagrebačkog kluba.

“Kao i Mario Gavranović, tako sam i ja uz momčad kada je potrebno. Svi smo mi jedno. Svatko je junak jedne utakmice.”
Kreiralo se mišljenje kako je Dinamo  pobjedom osvojio titulu prvaka.

“Ne, još nije gotovo. Nije gotov sve dok nas se bodovno može prestići”, upozorio je Dominik Livaković i nakratko najavio finale nacionalnog kupa s Hajdukom koje je zakazano za 9. svibnja.

“Bit će to sigurno jako dobra utakmica”, kratko je prokomentirao Dominik Livaković koji je na završetku utakmice pokušao utješiti Karla Leticu.

Hajdukov vratar majicom je preko glave skrivao suze te je po završetku dvoboja krenuo prema svlačionici, no Dinamov ga je golman presreo kako bi mu pružio utjehu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...