Završen tečaj obuke neplivača; 12 novih ribica u PK Jadera

4. travnja 2018. uspješno je završen prvi tečaj obuke neplivača u ovoj godini.

Osnovni cilj obuke je pripremiti dijete za samostalan i siguran boravak u vodi, a u ovom ciklusu obuku je završilo 12 djece u dobi od nepune 4 godine do 8 godina. Na kraju programa koji je trajao 15 dana slijedilo je finalno testiranje gdje su djeca naučeno demonstrirala pred svojim instruktorima i roditeljima te je trener svoj djeci dodijelio diplome, klupske majice i prigodne poklone.

Ribicama koje zbog bolesti nisu završile obuku želimo što brži oporavak te će biti obaviještene kada se mogu priključiti slijedećoj grupi da nadoknade propušteno. Treneri i uprava Plivačkog kluba Jadera čestitaju djeci i njihovim roditeljima na velikom koraku u njihovom životu. Članovi koji su se prijavili za nastavak treninga o terminima će biti obavješteni tokom slijedećeg tjedna.

Obuka neplivača traje 15 radnih dana od ponedjeljka do petka svaki dan ukupno 3 tjedna, a sastoji se od: testiranja inicijalnog stanja, rad na suhom, igre u vodi,plovnost u dinamičkom i statičkom položaju te finalno testiranje.

Osnovni cilj obuke neplivača je naučiti dijete plivati ne inzistirajući na plivačkoj tehnici. Kroz program dijete će naučiti: pravilno disati tokom boravka u vodi, plutati na trbuhu i leđima, roniti, skakati na noge, te se osloboditi straha od vode. Na kraju programa slijedi provjera znanja i podjela diploma, klupskih majci i prigodnih poklona. Ovisno o tome kako je dijete savladalo obuku može nastaviti s plivanjem u jednoj od grupa naše škole plivanja koja se održava 3xtjedno.

U ovom periodu grupe se jako brzo popunjavaju pa ukoliko ste zainteresirani za obuku neplivača možete nas kontaktirati na broj ureda 092/351 11 15 ili putem e-maila: [email protected].

Djeca koja su uspješno završila program obuke neplivača: Petra Bilosnić, Petra Bodulić, Ivan Bodulić, Mihovil Čakarun, Noa Grgurević, Kata Ivković, Nora Juković, Leona Matešić, Daria Pedišić, Antea Pešušić, Zara Petrić, Gabrijel Polak Treneri koji su provodili program: Ante Džaja, prof., Edgar Nimac.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...