Završio Ritam kulturizma; Kako je dvorana postala virtualna tura, a parkiralište kino pod zvijezdama

Završni dan Ritma kulturizma, humanitarnog projekta u organizaciji studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, otvorile su virtualne turističke ture koje su goste uvele u drugu stvarnost.

Pomoću virtualnih naočala, VR aplikacija i digitalnih karata posjetitelji su razgledali Pulu i Zagreb, zavirili u prošlost, vidjeli nevidljive urbane legende i povijesne događaje, sve to sjedeći na sjedalicama dvorane Novog kampusa. Iza virtualnog svijeta stajali su mladi poduzetnici, Mateo Brajek i Marko Flego iz turističke agencije Krug travel, Kata Barišić, autorica atraktivne ture Zagreb Time Travel te Milan Gostimir, osnivač Legame studija, poručujući okupljenim studentima da se ne boje već da razvijaju svoje ideje i ne odustaju od njih. Nakon virtualizacije uslijedila je panel-diskusija na kojoj su o vulgarizaciji kulturne baštine svoje stavove iznijeli Igor Kulenović – Sveučilište u Zadru, prof. dr. sc. u miru Pavao Pavuša Vežić, Vinko Bakija – Udruga turističkih vodiča Donat, Mladen Masar – Gradska knjižnica Zadar, Vanja Čvrljak – TZ Benkovac i Lovro Jurišić – Zadarska županija. Raspravu je u ulozi moderatorice vodila Božena Krce Miočić sa Sveučilišta u Zadru.

Nakon razgledavanja i panela o kulturnoj baštini, sudionici su imali priliku pokazati koliko je poznaju na kvizu „Volim hrvatsku baštinu“ u atriju Novog kampusa koji je ovom prilikom postao „dnevni boravak“. Najbolje znanje pokazao je tim 1 kojeg su činili Ivan Jurić, Adrian Knežević, Ivan Marić i Roko Sven Surać.

Šećer na kraju devetog izdanja Ritma kulturizma bilo je već tradicionalno kino pod zvijezdama na parkiralištu Novog kampusa na kojemu su okupljeni posjetitelji uživali u jednom od najpopularnijih filmova godine „Smrt Staljina“.

Tijekom posljednja tri dana zadarski su studenti pokazali da se uz volju i trud može stvoriti kvalitetan program koji će upotpuniti turističku ponudu grada Zadra u predsezoni.

– Organizacija svakog projekta, pa tako i ovog, iziskuje mnogo truda i odricanja. Posljednja tri mjeseca intenzivno smo razmišljali o svakom detalju izvedbe projekta, borili se sa svojim prvim organizacijskim izazovima i svakim danom živjeli Ritam kulturizma – poručila je studentica Marta Duvnjak koja je s Laurom Mičić držala voditeljsku palicu ovogodišnjeg, devetog po redu, izdanja humanitarnog studentskog projekta.

Ponosni su bili i profesori koji su cijelo vrijeme bili uz studente i pružali im potporu.

– Ritam kulturizma je svojim bogatim i raznolikim programom ponovno pokazao što se sve može napraviti kada mladi i kreativni ljudi rade zajedno. Vrijednost projekta u tom se slučaju ne mjeri njegovom financijskom vrijednošću, nego predanošću, odricanjem, napornim radom, zajedništvom i naravno svim emocijama koje se u njega ulažu, a upravo to je odlika Ritma kulturizma. Već devet godina, studenti Odjela za turizam i komunikacijske znanosti kroz organizaciju ovog projekta pokazuju sve što su naučili na studiju, a to je zaista širok spektar znanja i vještina, uče kroz njega te naposljetku priređuju manifestaciju koje se niti jedna turistička zajednica ne bi posramila – poručila je profesorica Gabrijela Vidić, jedna od začetnica studentskog projekta koji će sljedeće godine doživjeti svoje jubilarno, deseto, izdanje.

Sve informacije vezane za projekt Ritam kulturizma 2018. možete pronaći na:

Web stranici: https://ritamkulturizma.com/

Facebook stranici: https://www.facebook.com/ritamkulturizma/

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...