Kaos uoči sezone; Stanovi od 60 do 85 m2 između 5 i 7 i pol tisuća kuna mjesečno

Uoči turističke sezone svjedoci smo pravog kaosa koji nastaje na tržištu nekretnina.

Posebno je problematično u gradovima na moru gdje vlasnici nerijetko “izbacuju” podstanare kako bi tijekom ljeta izmamljivali stanove turistima po znatno višim cijenama.

Kako se u Hrvatskoj dobar dio nekretnina iznajmljuje na crno, odnosno iznajmljivači svoje podstanare ne prijavljuju, najmoprimce koji se zbog najma stanova u svrhu turističkog profita tjera iz podstanarstva, zakon RH ne štiti.

A nema gore noćne more od traženja doma u kasno proljeće.

Ako su uopće dostupni, prosječne cijene rastu i za nekoliko stotina eura.

Provjerili smo kakvo je stanje u Zadru.

Na Njuškalu smo našli tek nekoliko raspoloživih stambenih jedinica. Cijene su “paprene”.

Najjeftiniji, ujedno i najmanji (50 metara kvadratnih) iznajmljuje se za 3.718 kuna. I to je još odlično. Na Boriku, stan od 60 kvadrata nudi se za 5.206 kuna. U Diklu pak, stan od optimalnih 85 kvadrata možete dobiti za 7.437 kuna mjesečno.

Od cijena onih većih i ekskluzivnijih boli glava, u pravom smislu riječi. Tako se dvosoban stan od 103 metra kvadratna na Boriku može iznajmiti za 8.924 kune, a onaj od 125 metara kvadratnih u novogradnji s dostupnom garažom i bazenom za 14.130 kuna.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...