Atletico i Vrsaljko spremni za finale: “Marseille je sličan nama, ali želim trofej Europa lige”

Atletico Madrid spreman je za finale Europa lige, koje će u srijedu od 20:45 igrati protiv Marseillea u francuskom Lyonu. Španjolska momčad u kojoj igra Šime Vrsaljko, prvi je favorit natjecanja tijekom cijele sezone, a sada želi ponoviti uspjehe iz 2010. i 2012. kada je osvojila spomenuto natjecanje, piše Index.hr.

“Sutra ćemo igrati još jedno veliko finale. Motivirani smo, ali i ponizni. Naporno smo radili tijekom sezone i želimo slaviti u Lyonu. No svjesni smo da ćemo se suočiti s teškim suparnikom, koji je svoju kvalitetu pokazao plasmanom u finale”, rekao je na presici Diego Simeone, koji zbog suspenzije neće voditi ekipu s klupe, nego će biti na tribinama.

Atletico je 12 puta igrao protiv francuskih ekipa, uz šest pobjeda, pet remija i samo jedan poraz.

“Marseille je sličan nama. To je dobro pripremljena momčad, čvrsta u obrani i opasna u napadu. Morat ćemo preuzeti kontrolu nad utakmicom ako se želimo približiti cilju. Međutim, najvažnije mi je da igrači budu mirni i samouvjereni. Ako tako bude, na pola smo puta do pobjede”, naglasio je Cholo.

Na drugoj strani, legenda kluba Fernando Torres na kraju sezone napustit će Atletico. Čuveni napadač odigrao je 402 utakmice i zabio 117 golova te se želi oprostiti trofejem…

“Nogomet mi je pružio priliku da dva puta tijekom karijere igram za svoj Atletico i borim se za trofeje. Osvojiti Europa ligu bilo bi posebno za mene i učinit ćemo sve da na kraju dođemo do naslova u Lyonu. Igrati za Atletico čisti je dar i mogu reći da sam ostvario svoje dječačke snove. Bit će emocija kada bude odlazio. Čast mi je nositi ovaj sveti dres”, poručio je Torres.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...