Balotelli gurnuo Santinija u borbu za opstanak, Subašić na pragu Lige prvaka

Mnoštvo iznenađenja u pretposljednjem kolu francuskog prvenstva.Paris Saint-Germain na Parku prinčeva izgubio je s 0:2 protiv Rennesa. Uključujući večerašnji ogled, francuski prvak u posljednja tri ligaška meča osvojio je tek dva boda. Rennes je pobjedom nadomak plasmana kvalifikacija Europske lige, piše Index.hr.

Unatoč vodstvu od 2:1, Lyon je u zadnjim minutama utakmice doživio poraz protiv Strasbourga i vjerojatno izgubio prigodu da se izravno kvalificira u grupnu fazu Lige prvaka. Strasbourg je preokretom uoči zadnjeg kola izborio matematički ostanak u prvoj ligi.

Montpellier i Troyes podijelili su bodove remijem (1:1), a fenjeraš Metz poražen je protiv Amiensa (0:2). Kao i Strasbourg, i Lille je pobjedom protiv Dijona (2:1) osigurao opstanak u društvu najboljih.

Nantes je s 2:0 trijumfirao nad Angersom, a Bordeaux s 4:2 protiv Toulousea pred kojim je očito prvoligaško razigravanje.

Monaco je profitirao kiksevima Lyona, pa i Marseillea koji je u petak remizirao u golijadi s Guingampom (3:3). Pobjedom nad St. Etienneom – osiguranoj u 91. minuti golom Fabinha iz jedanaesterca – Monaco predstojećeg tjedna protiv Troyesa treba pobjedu kako bi potvrdio odlazak u Ligu prvaka. Danijel Subašić branio je cijelu utakmicu za Monaco.

Nice je također ubilježila pobjedu. S dva pogotka Marija Balotellija slavila je s 4:1 protiv Caena, za koji je igrao hrvatski napadač Ivan Santini.

Sedmim porazom u posljednjih devet prvenstvenih utakmica Santinijeva momčad došla je u vrlo tešku situaciju. Kolo prije kraja samo je tri boda iznad zone ispadanja, točnije od Toulousea i 18. mjesta, koje vodi u dodatne kvalifikacije za opstanak.

Još su dvije loše vijesti za Caen. U zadnjem kolu za tjedan dana dočekuju protivnika protiv kojeg se gotovo nemoguće vaditi – PSG. Osim toga, Caen ima osjetno lošiju gol-razliku od Toulousea (-25 nasuprot -17), pa ako u zadnjem kolu izgubi od daleko najbolje momčadi, a Toulouse istovremeno na svom terenu dobije Guingamo, Santini će u doigravanje za opstanak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...