Biograjcima uručena rješenja s oznakom “osobna dostava, upravni postupak” bez potpisivanja dostavnica, građani u dugu ne svojom krivnjom!

Ovih dana građane grada Biograda na moru neugodno su iznenadile kuverte koje su mogli pronaći u svojim poštanskim sandučićima. Naime, riječ je o računima i rješenju od Hrvatskih voda za uređenje voda i komunalnu naknadu grada Biograda na Moru koje se od 1. siječnja ove godine naplaćuju na jednoj uplatnici. Nema ništa sporno u tim računima, jer svi mi znamo da plaćamo općenito kojekakve račune, a da ni ne znamo što plaćamo, pa su i ti računi jedni od tih koje plaćamo.

Nevjerojatno je to da su računi pristigli u mjesecu svibnju računi za cijelu 2018. godinu dakle od siječnja do prosinca. Ispada tako da bi svi građani trebali u mjesecu svibnju platiti odjednom 5 računa jer iste nisu dobili početkom godine već skoro njenom sredinom. Zastrašujuća je točka dispozitiva rješenja izdanog od Hrvatskih voda u kojoj stoji da su građani dužni platiti račun do kraja mjeseca na račun grada Biograda na Moru naznačen na uplatnici u protivnom će se na nepravodobno plaćene račune obračunati zatezna kamata.

Gdje je zapelo i čija je greška da je konkretno ovo rješenje koje imamo u posjedu izdano u mjesecu veljači 2018. godine, a uručeno je ostavljanjem u sandučiću tek u svibnju.

Zar je ozbiljno nekome potrebno 2 mjeseca da rješenja napiše, a onda još 3 mjeseca da pošalje račune. Tko je odgovoran za to Hrvatske vode ili grad Biograd na Moru u čiju korist treba platiti ne zna se, a isto tako ne može se ni sa sigurnošću utvrditi hoće li građanima zbog kašnjenja plaćanja ne njihovom krivnjom biti obračunate zatezne kamate za račune od siječnja do travnja kao što to piše u rješenju. Ono što je u ovom slučaju najčudnije da građani s kojima smo kontaktirali tvrde da nisu potpisali nikakve dostavnice iako je na kuverti naznačeno da se radi o upravnom postupku niti su im ostavljane obavijesti o pristiglom upravnom aktu.

U sjeni svega toga je nebriga onih koji su uručili rješenje o tome da je pojedinim građanima problem platiti i tekuće račune za mjesec, a kamoli da im netko pošalje da plate račune za skoro pola godine odjednom, prenosi Biogradski.hr.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...