Danas počinje još jedan tradicionalni susret; Tragovima Winnetoua u Starigradu-Paklenici

Danas u Starigradu-Paklenici počinje još jedan tradicionalni susret ljubitelja Karla Maya i filmova o Winnetouu.  Ovogodišnji Susret je posvećen 50-oj obljetnici posljednjeg filma iz serijala nastalog 60-ih godina – „U dolini smrti“ pa je i program prilagođen tome. Sudionici manifestacije će sve do subote uživati u organiziranim obilascima prekrasnih mjesta snimanja na području nacionalnih parkova Paklenica i Krka, rijeke Zrmanje i Velebita i to u društvu članova filmske ekipe.

Pored originalnog serijala o pustolovinama Winnetoua, organizatori su u program uvrstili i obilazak nekih novih lokacija koje ne zaostaju ljepotom a korištene su tijekom snimanja nove trilogije u RTL produkciji 2016.g.. Jedna od takvih je i Veliko Rujno, najveća velebitska visoravan smještena na 900m nadmorske visine iznad Starigrada, s fantastičnim pogledom na Podvelebitski kanal i Zadarski arhipelag.

Uz obilaske filmskih lokacija diljem regije, sudionici će posjetiti i Winnetou spomen prostor sa stalnim izložbenim postavom smještenim u originalnom prostoru nekadašnjeg motel Paklenica u kojemu je bila smještena filmska ekipa, uživati u open-air projekciji slavljeničkog filma na ulazu u kanjon Male Paklenice, zabaviti se uz glazbeni i gastro program u autohtonom ambijentu zaseoka Marasovići na ulazu u NP Paklenica, posjetiti Podzemni grad Paklenice itd.

Program je otvoren i za široku publiku pa se svi ljubitelji Winnetoua, prirode i dobrog društva koji se zateknu na području regije tijekom tjedna mogu priključiti sudionicima na nekom od dnevnih programa, poput izleta brodom na Zrmanju, jeep safari ture mjestima snimanja na Velebitu, pješačke ture kroz kanjon Velike Paklenice i dr. te doživjeti svoju Winnetou avanturu.

U nastavku donosimo program manifestacije:

PONEDJELJAK, 21.05.

19.30h, Bluesun Camping Paklenica – piće dobrodošlice, obilazak Winnetou spomen prostora, posjet Podzemnom gradu Paklenice uz filmske projekcije i susret s članom filmske ekipe

UTORAK, 22.05.

09.00-15.00h – Veliko Rujno, jeep safari tura mjestima snimanja novih filmova

17.30-20.00h – NP Paklenica – pješačka tura mjestima snimanja u kanjonu Velike Paklenice

21.00h – zaseok Marasovići, glazbeni i gastro program

SRIJEDA, 23.05.

09.00-16.00h – Velebit Foto Safari mjestima snimanja na Velebitu

21.00h – Open-air projekcija filma na ulazu u kanjon Male Paklenice, Seline

ČETVRTAK, 24.05.

08.30-16.00h – NP Krka – obilazak mjesta snimanja u društvu članova filmske ekipe

PETAK, 25.05.

09.00-15.00 – Zrmanja – vožnja brodom uz obilazak mjesta snimanja

Više informacija o programu i mogućnostima sudjelovanja može se dobiti u Turističkom uredu Turističke zajednice općine Starigrad.

Ova manifestacija je tek jedan segment cjelogodišnjeg turističkog proizvoda kojega turisti mogu konzumirati tokom cijele godine i koja je ujedno snažan promotor destinacije, posebice na njemačkom i austrijskom tržištu gdje i danas postoji veliki broj zaljubljenika u filmove o Winnetouu.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...