Danas završne riječi u slučaju protiv Tina Šunjerge koji je hladnokrvno smaknuo svoje roditelje

Iza zatvorenih vrata Županijskog suda u Zadru danas bi se trebali održati završni govori obrane i optužbe u postupku protiv 20-godišnjeg Tina Šunjerge koji je lanjskog ožujka pucajući iz pištolja ugasio živote svojih roditelja Silvane (46) i Marina Šunjerge (45).

Podsjetimo, optužnica Šunjergu tereti da je lani ubio majku i oca jer su mu prigovarali zbog loših ocjena u školi i konzumiranja droga. Nametali su mu zabrane, a za njega je to bio napad na sebe, točnije prikraćivanje sloboda.

Za kaznena djela teškoga ubojstva, koja se Šunjergi stavljaju na teret najviša propisana kazna je pedeset godina bezuvjetnog zatvora. Predmet je sa šibenskoga Županijskoga suda u Šibeniku delegiran u Zadar, jer je velik broj sudaca u Šibeniku sudjelovao u istrazi i drugim sudskim radnjama u ovom slučaju.

Šunjerga je ubojstvo roditelja pomno isplanirao. Tako je 25. ožujka 2017. između 14.30 i 17.00 sati u Čistoj Velikoj, dok je zajedno s roditeljima obavljao radove u polju, najprije s namjerom da ode do kuće i uzme pištolj iz sefa, roditeljima rekao da ide do kuće vratiti psa i dovesti prijatelja da im pomogne oko radova.

Uz navedenu izliku, Šunjerga je otišao kući gdje je nasilno otvorio sef iz kojeg je uzeo pištolj marke Crvena zastava i potom, u svrhu realizacije svog plana, kontaktirao prijatelja kojem je lažno predočio da idu zajedno u Šibenik. Kad je prijatelj na to pristao, Šunjerga mu je rekao kako prvo idu u polje kamo su zajedno otišli, a sa sobom je ponio pištolj.

Oko 16.30 sati, iskoristivši to što je otac ranije sa svojim automobilom otišao kući, a majka ostala sama u polju s njim i prijateljem, Šunjerga je sjeo u automobil marke Citroen Saxo, na zadnje sjedište iza majke kao vozača. Šunjergu se tereti da je tijekom vožnje, bez ikakve naznake, dok je majka razgovarala s njegovim prijateljem, izvukao iz pojasa hlača pištolj i usmrtio je ispalivši joj metak u potiljak glave.

Tereti ga se da je povlačenjem ručne kočnice zaustavio automobil, pri čemu je njegov prijatelj, vidjevši što je napravio, pobjegao, a Šunjerga se s tijelom majke u automobilu odvezao kilometar od mjesta događaja gdje je ostavio automobil i majčino tijelo. Potom se, u namjeri da ubije i oca, vratio pješice do obiteljske kuće u Čistoj Velikoj.

Dolaskom do kuće oko 17.00 sati, Šunjerga je zatekao oca u garaži te ga, nakon razgovora i vraćanja ključeva, ubio na mjestu događaja hicem iz pištolja u potiljak glave. Kako bi mu nečujno prišao s leđa i repetirao pištolj, Šunjergu se tereti da je u susjednoj prostoriji pustio vodu iz slavine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...