Donačelnica Lišana radila bi kao čistačica, načelnik Sukošana pripisuje si imovinu, a donačelnik Povljane bi radio i u općinskoj firmi

Zanimljivi zahtjevi za očitovanjem i mišljenjem bili su jučer na rasporedu sjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa. Tako su, između ostalog, zaprimili zahtjev trojice dužnosnika općina iz Zadarske županije.

Naime, Ante Martinac, načelnik Sukošana, obavijestio je Povjerenstvo kako je potpisao ugovor o doživotnom uzdržavanju kojime bi mu trebala pripasti određena imovina, pa ga je zanimalo mišljenje Povjerenstva treba li i kada istu imovinu prijaviti u imovinskoj kartici.

Povjerenstvo je na tako postavljeni zahtjev dalo dužnosniku mišljenje da je obvezan podnijeti izvješće o imovinskom stanju povodom bitne promjene na imovini, istekom godine u kojoj je kao davatelj uzdržavanja stekao imovinu od primatelja uzdržavanja.

Donačelnik Povljane, Predrag Rukavina, pak, želi uz postojeće radno mjesto obavljati i dužnost vršitelja dužnosti direktora firmi čiji je osnivač i vlasnik Općina Povljana. Povjerenstvo je dužnosniku dalo mišljenje da sukladno članku 14. stavku 1. Zakona o sprječavanju sukoba interesa ne može istovremeno uz obnašanje dužnosti zamjenika općinskog načelnika obavljati funkciju vršitelja dužnosti trgovačkog društva, neovisno o tome tko je njegov osnivač, kao što ste mogli i pretpostaviti.

Najzanimljiviji zahtjev došao je od dužnosnice Općine Lišane Ostrovičke. Naime, Ivana Radaš, koja mjesečno prima 4.700 kuna za posao u Općini, radila bi kroz ljetne mjesece kao – čistačica.

Ivana Radaš, zamjenica općinskog načelnika Općine Lišane Ostrovičke podnijela je zahtjev za davanjem mišljenja u kojem navodi da joj se pruža mogućnost da ovo ljeto dodatno zaradi obavljajući poslove čišćenja jednom tjedno, subotom, u trajanju od par sati. Povjerenstvo je dužnosnici dalo mišljenje da može uz profesionalno obnašanje dužnosti zamjenice općinskog načelnika, povremeno i privremeno, tijekom ljeta, obavljati poslove čišćenja u trajanju od par sati tjedno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...