Donna Vekić namučila treću tenisačicu svijeta, mlada Zadranka iz kvalifikacija stigla do osmine finala

Hrvatska tenisačica Donna Vekić imala je vodstvo 6:2, 3:2 uz prednost breaka u drugom setu protiv treće igračice svijeta Garbine Muguruze, ali nije uspjela slomiti otpor Španjolke koja je preokretom došla do pobjede 2:6, 6:4, 6:1 nakon dvosatne borbe u 2. kolu milijunskog WTA turnira u Madridu.

Odlličnom igrom u prvom setu i do polovice drugog, 21-godišnja Osječanka bila je na putu prema najvećoj pobjedi u karijeri. Međutim, pad postotka prvog servisa sa 84 posto u prvom setu do 59 u drugom, odnosno 53 u trećem, te pogreške koje su se uvukle u igru hrvatske igračice od sredine drugog seta, pomogli su Muguruzi da se izvuče iz rezultatskog zaostatka i preokretom izbori mjesto u osmini finala.

Iako je Španjolka rezultatski vrlo uvjerljivo osvojila odlučujući set, ni u njemu Vekić nije bila bez šanse. No, oba puta kad je izgubila servis, u drugom i šestom gemu, nije uspjela realizirati svoje prilike. Muguruza je podigla razinu svog tenisa u ključnim trenucima i počela puno bolje servirati nego što je to činila na početku dvoboja, a poglavito u prvom setu u kojem joj je naša tenisačica čak triput oduzimala servis.

Mlada Zadranka preko kvalifikacija do osmine finala

Unatoč porazima Donne Vekić i Petre Martić, u 3. kolu turnira u Madridu, ipak će igrati jedna Hrvatica. Naime, Zadranka Bernarda Pera, koja igra pod američkom zastavom, pobijedila je u prvim minutama srijede Britanku Johannu Kontu sa 6:4, 6:3 i iz kvalifikacija stigla do osmine finala madridskog turnira. Tamo ju čeka Španjolka Carla Suarez Navarro koja je iz turnira izbacila 4. nositeljicu Ukrajinku Jelinu Svitolinu.

23-godišnja Bernarda Pera već je priredila jedno veliko iznenađenje ove godine kada je u siječnju na Australian Openu kao “lucky loser” upala u glavni turnir i upisala svoju prvu Grand Slam pobjedu, javlja Index.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...