Doris o poslu, emisijama, kuhanju, radiju, ali i bebi koja je na putu: “Radit ću dok se budem mogla otkotrljati do radija”

Doris Pinčić Rogoznicu domaća publika prvo je upoznala u zavoljela kao glumicu, no posljednjih godina pokazala se kao vrsna voditeljica na radiju i televiziji. Trenutačno je geldamo u dva RTL-ova showa u “Tri, dva, jedan kuha!” gdje “veliki” kandidati pokazuju svoja kulinarske vještine, te “Zvjezdice” u kojem gledatelje svojim pjevačkim talentima oduševljavaju “mali” natjecatelji. Doris u oba showa jednako užuva raditi, baš kao i na Narodnom radiju gdje slušateljima uljepšava jutra. Nedavno je počela snimati i podcast “Doda Roda” u kojem sa gošćama govori o majčinstvu i trudnoći. A to je tema koja je trenutačno dosta zaokuplja i 29-godišnjakinju tjedni dijele od rođenja drugog djetea, kćerkice kojoj se posebno veseli njezin sin Donat i suprug Boris Rogoznica.

Gledamo vas na RTL-u u emisijama “Tri, dva, jedan, kuhaj!” i “Zvjezdice”. Kako se razlikuje vođenje ta dva formata?

Razlikuje se u mnogo čemu, prije svega “Tri,dva,jedan – kuhaj!” je emisija koju radimo bez publike, kao dnevni format i sve skupa je više kao da smo u dnevnom boravku, odnosno u kuhinji nekog od nas. U “Tri, dva, jedan –kuhaj! ” nemamo pozornicu, ne trebamo pomoć mikrofona da se dobro čujemo međusobno, dok u “Zvjezdicama” imamo pravi scenski spektakl. Žiri je potpuno drugačiji pa se prilagođavam svakom po potrebi. Ono što je zajedničko ovim formatima da su oboje obojani pozitivnom energijom kako ispred tako i iza kamere, što i ne čudi osobito s obzirom na to da su u pitanju hrana i djeca, a tko bi uz to dvoje mogao biti loše volje.

U kojem vas više emocije mogu svladati?

Oba formata baš jako volim i sretna sam da ih radim. I na pozornici “Zvjezdica” i u studiju “Tri, dva, jedan-kuhaj!” sam kao doma i uživam u svakom trenutku. I jedan i drugi format su vrlo obiteljski i topli i emocije se dogode za tren, recimo u “Tri dva jedan kuhaj” me Vjeko u ovoj sezoni par puta doveo do suza sto od smijanja, sto od dragosti, a u “Zvjezdicama” me dirne svaki put kad vidim koliko se trude, daju sve od sebe i koliko vole biti na toj pozornici. U ovoj sezoni posebno su me dirnule priče nasih “povratnika”iz prošlih sezona, to su djeca koja naprosto obožavaju pjevati i svima nama dali su dobru lekciju da se od onog što volis nikad ne odustaje.

Jeste li tijekom godina “pokupili” kakve kulinarske trikove uz natjecatelje i žiri “Tri, dva, jedan kuhaj”?

O,da samo jedan. Predano slušam i upijam znanje naših chefova. Svi oni su mi danas već i puno više od suradnika, pa mogu slobodno reći da me veseli imati takve prijatelje.

Kušate li i vi hranu koja se tamo priprema? Što vas je oduševilo?

Slabo, iskreno. Par puta se dogodilo da smo pojeli hranu prije nego se snimila za potrebe emisije pa se bojim ponovno upustati u takve radnje.

Osim što vas gledamo na televiziji, slušamo vas na radiju. Je li to opušteniji medij kada je voditeljska uloga u pitanju?

Pa ne bih rekla, opušteniji je utoliko što ujutro u pet i 30 na radio dolazim k’o babaroga, doslovno u pidžami ponekad, tim više što stanujem jako blizu Narodnom ,no osim toga, iznenadili biste se koliko se pažnje posvećuje pripremi i organizaciji radijskog programa. Narodni radio je sasvim sigurno jedan od predvodnika radijskih trendova u Hrvatskoj, naši urednici se neprestano educiraju i znanje kroz radionice prenose na nas. Pomno biramo glazbu kroz glazbena istraživanja u kojima sudjeluju naši slušatelji, pazimo na svaku rečenicu koja se izgovori u eteru i ciljano biramo sadržaj prilagođen našem targetu. Radio je divan medij jer je vrlo neposredan, osobito u današnje vrijeme kad sa slušateljima komuniciramo i putem društvenih mreža, podcastova. Na taj način momentalno dobivamo reakcije na sve što radimo i ostvarujemo bliskost sa slušateljima koje smatramo svojim prijateljima.

Mama ste četverogodišnjeg sina, biste li ga pustili da se prijavi na show poput “Zvjezdica”?

Ako bi to bila njegova izrazita želja, a ne neki hir na koji je utjecala okolina, druga djeca ili slično, svakako bi. Moje iskustvo pokazuje da se naše Zvjezdice tako dobro međusobno zabavljaju i druže. Jedna curica mi je odala da je njoj svejedno hoće li ispasti, samo da bi htjela nastaviti biti u hotelu sa ekipom.

Hoćete li sina poslušati i kćerkicu nazvati Gita?

Vidjet ćemo.

Bojite li se da bi se mogal javiti ljubomora kada se beba rodi?

Ne bojimo se ničega, i drugi su prošli kroz to pa ćemo i mi, to su sve prirodne situacije.

O trudnoći i majčinstvu govorite u podcastu “Doda Roda”, kako se došli na ideju njegovog pokretanja?

To je ideja naseg programskog direktora na Narodnom radiju iz razloga ranije spomenutih. Ideja nam je da ostanemo povezani sa slušateljima i za vrijeme perioda porodiljnog. Vani je posve normalno da radijski DJ-evi razvijaju takve podcastove i komuniciraju sa slušateljima i izvan etera.

Cijeli intervju s Doris Pinčić Rogoznica pročitajte na portalu Večernjeg lista

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...