Dragan Župan: “Daj Bože da uskoro slavimo i ulazak u Prvu HNL!”

Emocije u Nogometnom klubu Zadar nakon subotnje pobjede u Kaštel Starom još su uvijek vrlo jake. Prepričavaju se dojmovi, utakmica, sezona…

– Od prvog dana priprema vjerovali smo u cilj koji smo zacrtali. Iako smo od samog početka imali dosta poteškoća, uspona i padova i nije sve baš išlo onako kako smo priželjkivali, nikada nismo gubili vjeru. To nam se na kraju vratilo i ostvarili smo cilj na najljepši mogući način. Do posljednje minute bilo je mnogo strepnje i za nas igrače i za navijače, ali zato je ova posljednja pobjeda bila najslađa na svijetu – kaže Dragan Župan.
Kapetan momčadi sa Stanova u 159 nastupa u zadarskom dresu prošao je mnogo toga dobroga i lošega, a ovu će utakmicu sasvim sigurno posebno pamtiti.

– Prošao sam stvarno puno toga u karijeri i znam da takve utakmice nikada nisu lagane. Mi smo morali dobiti, a oni su bili posve rasterećeni, ali istovremeno i motivirani da nam pokušaju pomrsiti planove. Uz težak teren i našu malu nervozu od početka, utakmica je krenula u krivom smjeru. Nakon njihovog gola, imali smo potpunu terensku dominaciju, ali nismo uspijevali pronaći prava rješenja da ih probijemo. No, cijelo vrijeme smo vjerovali u preokret i to nam se vratilo. Hvala Bogu, desetak minuta prije kraja stigao je taj Petkov izjednačujući gol i onda šlag na tortu u samoj završnici. Našoj sreći nema kraja.

Trenutak odluke dogodio se u 89. minuti, kada je u kaznenom prostoru srušen Antonio Repić, a loptu je na bijelu točku namjestio Vinko Petković. I pogodio!

– Prije utakmice rekao sam mu da će, ukoliko dođe do jedanaesterca, on pucati, jer je najbolji strijelac lige i vjerovao sam u njega. To se pokazalo pravom odlukom, Vinko je pogodio i nitko sretniji od mene.

Što ovaj rezultat znači za igrača, koji sa 35 na leđima još uvijek svaku utakmicu igra s osmijehom na licu i ponosom što brani boje svoga grada?

– Emocije su prejake. U najavi sam rekao da je ova utakmica za mene kao finale Lige prvaka i upravo se tako osjećam. Kao da smo prvaci Europe! Borili smo se dugo i žestoko za tu Drugu ligu i mislim da smo zaslužili slaviti. Daj Bože da klub nastavi ovih putem pa da uskoro slavimo i ulazak u Prvu HNL.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...