Europarlamentarka Borzan u Zadru: “Hrvatski internet kupci bili su diskriminirani, više nisu!”

Tribina pod nazivom “Jesmo li ravnopravni građani EU” koju je danas u Gradskoj knjižnici održala europarlamentarka Biljana Borzan, odgovorila je na neka od ključnih pitanja koja su zanimala Zadrane i ostale okupljene na istoj.

Iako je poznata kao najglasnija zagovornica jednakosti svih građana Europske unije pa i dostupnosti usluga i kvalitete hrane, istaknula je kako diskriminacija na nekim poljima i dalje postoji, no da se moramo izboriti za jednakost.

Istina je, kad je riječ o internetskoj kupovini, bili smo u diskriminirajućem položaju kao zemlja i kao kupci, no promijenili smo zakone i stvari su sada mnogostruko bolje, kazala je Borzan.

Stupanjem još nekih zakona na snagu do kraja ove godine građani Hrvatske postat će ravnopravniji građani EU. No ostaje nam još puno posla oko plasmana robe različite odnosno slabije kvalitete na naše tržište, dodala je.

– Moramo ukazivati gdje Europska unija još uvijek ne funkcionira onako kako bi trebala, kao zajednica ravnopravnih i jednakih i kada na to ukažemo, tražiti promjene zakona koje će nam osigurati da to zaista tako u praksi bude, zaključila je Borzan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...