Gradonačelnik Benkovca nagradio učenika Julijana Kovačića, državnog prvaka na natjecanju iz povijesti

Gradonačelnik Grada Benkovca Tomislav Bulić zajedno sa svojim zamjenicima Tomislavom Klaricom i Paulinom Kulaš priredio je u četvrtak, 10. svibnja 2018. godine prijem za Julijana Kovačića, učenika 4. razreda Opće gimnazije u Srednjoj školi kneza Branimira Benkovac koji je osvojio 1. mjesto na državnom Natjecanju iz povijesti 2018. godine. Svojim uspjehom, Julijan Kovačić, Srednju školu kneza Branimira Benkovac popeo je na najvišu stepenicu kada je povijest u pitanju na razini Zadarske županije.

Uz prigodnu novčanu nagradu, gradonačelnik Bulić čestitao je Julijanu Kovačiću na postignutom rezultatu te mu zaželio uspjeh u daljnjem školovanju.

– Dužnost nam je i obveza pratiti sve naše talente, a u ovoj godini ti si već treći kojem dajemo i novčanu nagradu. Čestitam ti što si pronosiš ime našeg grada, a mi ćemo te pratiti i podržavati i dalje.  Naš je interes da se škola razvija i volio bih da se ovako češće susrećemo i da imamo što više državnih talenata – kazao je gradonačelnik Bulić.

Zahvaljujući se na prijemu, ravnatelj Srednje škole kneza Branimira Josip Peran naglasio je kako u školi posebnu pažnju posvećuju natjecanjima jer smatra da kroz natjecanje učenici stječu natjecateljski duh, spoznaju nove horizonte znanosti, socijaliziraju se i upoznaju druge sredine.

– U raznim natjecanjima ostvarujemo dobre rezultate posebno iz povijesti, a naročito  dolaskom Julijanovog mentora prof. Mate Bobanovića kojem ovom prilikom čestitam.  Imamo mi još puno kvalitetnih učenika kao što je Julijan, to društvo treba prepoznati i pratiti – kazao je ravnatelj Josip Peran.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...