Hoće li u slučaju pobjede opet posramiti UFC-ovu politiku?Miočić odgovorom podigao cijenu borbe s Cormierom

Stipe Miočić bio je gost na UFC-ovom Unfiltered podcastu. Teškaški prvak javio se na poziv Jima Nortona i Matta Serre i tom prigodom dao kratki osvrt na iskustvo koje je stekao kao trener u najnovijoj sezoni The Ultimate Fightera. Pritom, naravno, nisu izostala ni pitanja o njegovom idućem protivniku Danielu Cormieru, odnosu s UFC-om, poslu vatrogasca i medicinskog tehničara…

“Dosad nisam nikad bio trener. Trudio sam se i pokušavao sam što je više moguće pomoći tim dečkima, a doveo sam im i druge trenere da rade s njima”, započeo je Stipe razgovor o trenerskom iskustvu, piše Fight Site.

Jima i Matta zanimalo je i to kako se prvak, kojeg se treniralo tijekom cijele karijere, osjeća kada stoji s druge strane.

“Bilo je teško. Za te dečke sam htio sve najbolje i želio sam da pobijede u svakoj borbi. No tu neke stvari ne mogu kontrolirati. Kada se borim onda ja kontroliram događanja, ali kod nekog drugog ne možeš u toj mjeri. Jednostavno im kažeš što trebaju činiti i nadaš se da će te poslušati.”

Na temu je zatim došao odnos s Cormierom.

“Između nas ne postoji neka napetost, barem gledano s moje strane, a nadam se i s njegove. On je dobar lik.”

Za prvaka iz poluteške i jednog takvog hrvača, Stipe će ipak trebati nešto drugačiju taktiku od one s kojom se suprotstavio Francisu Ngannouu u svojoj povijesnoj obrani naslova.

“On je fenomenalan hrvač, ali ovo nije hrvanje, ovo je borba. Znam da ću te večeri imati sjajnu taktiku s kojom ću ostati prvak. Znam da je dobar borac i znam da misli kako me može pobijediti. Neporažen je kao teškaš. No, i ja sam se borio s puno dobrih likova. Puno dobrih udarača. On će možda biti prvi ozbiljniji hrvač s kojim se susrećem, ali imam najbolje trenere koji će me pripremiti za sve. Radit ću ono što inače radim i pobijediti u toj borbi.”

O izjavi Ngannoua da ga je podcijenio…

“Jako je loše kada u sredini oktogona saznaš da si nekog podcijenio. Imam osjećaj da puno likova misli da ne udaram jako, da se ne krećem brzo, da nisam toliko atletičan, ali onda shvate da se obistinila njihova najgora noćna mora.”

Nakon uvjerljive pobjede nad kamerunskim nokauterom Stipe nije dozvolio Dani Whiteu da mu stavi pojas oko struka, već je tu čast dodijelio svom treneru. Bio je to potez o kojem se puno pisalo i kojim je teškaški prvak bez ijedne izgovorene riječi zapravo rekao sve što misli o UFC-ovom odnosu prema njemu. No, hoće li to ponoviti i u slučaju da 7. srpnja svlada Cormiera?

“Kada pobijedim, onda ćete i saznati”, izjavio je zagonetno Miočić na što je Serra puknuo od uzbuđenja, “Ova borba se prodaje sama od sebe, ali čak i da to nije slučaj ja bih ju kupio samo da vidim hoće li ti Dana staviti pojas”, izjavio je bivši prvak iz veltera.

Upitan što misli o stavu UFC-a oko njegovog posla i smatra li da im smeta što se time bavi uz MMA, Stipe je dao izjavu koja još jednom dokazuje o kakvoj je ljudini riječ.

“Briga me žele li to ili ne! Znam da ću ostati u tome! Puno sam radio da bih postao vatrogasac i medicinski tehničar, a uz to volim i pomagati ljudima“, zaključio je Miočić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...