Ima 106 godina i kaže da je tajna njezine dugovječnosti izbjegavanje muškaraca

Madeline Dye nikada nije bila na spoju i jednom je posjetila pub, i to kako bi proslavila svoj 90. rođendan. Misli da je razlog zbog kojeg tako dugo živi izbjegavnje stresa koji dolazi s vezama i brakom.

Madeline je rođena u Heeleyju, južnoo Sheffieldu 1912. godine – iste godine kada je Titanik potonuo. Kad je bila mlađa, živjela je na tom području s majkom Marijom i sestrom Auralie, nakon što je njezin otac Earnst poginuo u Prvom svjetskom ratu.

28. travnja proslavila je svoj 106. rođendan u domu za umirovljenike sa svojim rođacima. Njezina 80-godišnja nećakinja Diana Heaton rekla je:

“Hoda bez štapa i vrlo je neovisna. Kad je imala 103 godine upitala me bih li zamijenila zavjese u njezinoj spavaćoj sobi. Rekla sam da ću to napraviti idući dan, a kad sam stigla, rekla je: ‘Sviđaju li ti se zavjese?’. Promijenila ih je sama.”

Jedan od tajni njezine dugovječnosti moglo bi biti hodanje – svaki dan je hodala zbog posla 3.2 kilimetara gore i dolje po strmom brdu, i to četiri puta na dan, piše portal Život i stil.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...