Instagram će vam uskoro otkriti jeste li ovisni o njemu

Instagram će uskoro posjećivati oko milijarde korisnika mjesečno, a sve veći broj ljudi na njemu provodi zabrinjavajuće veliku količinu vremena.

Instagram kreće stopama Googlea koji nedavno u prvi plan doveo alate koji korisnicima smartfona pomažu da manje vremena provode uz svoje uređaje. Poznata društvena mreža svakog bi vam tjedna mogla isporučiti izvješće o tome koliko vremena provodite švrljajući među lijepim slikama, piše tportal.hr.

U Instagramu se, naime, nalazi kod za ‘korisničke uvide’ koji instagramerima daje uvid u provedeno vrijeme unutar aplikacije. Prema izvješću TechCruncha, trenutno je nejasno kako je aplikacija sakupljene podatke pokazivati, odnosno hoćemo li gledati dnevnu, tjednu ili mjesečnu statistiku.

Povjerenje i korisničko iskustvo
Ovo je možda i dugoročni plan Facebooka koji sakupljene podatke o korisnicima želi iskoristiti kako bi im postupno ulio povjerenje. Nakon što korisnici njihovih mreža dobiju duboki uvid u svoje tehnološke navike, moći će ih bolje kontrolirati, poboljšati kvalitetu svojeg života te u istom trenu položiti više povjerenja u kompaniju koja im je te podatke dostavila.

Instagramov novi alat za menadžment slobodnog vremena također bi roditeljima mogao pomoći dobiti bolju ideju o tome koliko puno vremena djeca u njihovom odsustvu provode na Instagramu.

Kada stiže?

Naravno, kao i kod svih testnih značajki, postoji šansa da ovaj uvid u korisničko iskustvo vjerojatno nikad nećemo niti vidjeti, no s obzirom da je već ugrađen i s obzirom da je vrlo in brinuti se o boljitku svojih korisnika, postoji realna šansa da ćemo ga uskoro vidjeti.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...