Izbornik Dalić skratio popis za SP; Ivan Santini neće braniti boje Hrvatske

Dalić je, prema pravilima, mogao FIFA-i poslati popis s maksimalno 35 imena, među kojima moraju biti i 23 putnika u Rusiju. No, dok su neki izbornici još prošlog tjedna objavili popis od 23 igrača, Dalić je prvo sastavio proširenu listu od 32 reprezentativca, a ovog je ponedjeljka taj popis odlučio dodatno skratiti.

‘U subotu nas čeka okupljanje reprezentacije uz dodatak kako će nam se Modrić, Kovačić i Lovre priključuju 31. svibnja zbog nastupa u finalu Lige prvaka. Obrana? Nažalost Sosa je ozlijeđen, a vidjet ćemo kakva je situacija sa Strinićem koji je promijenio klub te Pivarićem. Ako treba imat ćemo alternativu’, rekao je Dalić.

Među prekobrojnima su se tako našli Karlo Letica, Borna Sosa, Borna Barišić, Zoran Nižić, Mario Pašalić, Marko Rog, Ivan Santini i Duje Čop.Najpoznatije ime među njima svakako je Duje Čop (Standard Liege) koji je bio na Euru 2016.

Naravno, kada bi realno sagledali, nekih većih iznenađenja nije bilo. Doduše, mnogi bi prema osobnim uvjerenjima prije na tom popisu ostavili Santinija nego Kalinića, ili možda Roga umjesto Bradarića. Međutim, izbornik je taj koji odgovara za popis, samim time i za rezultat, a kako je u izravnoj komunikaciji s igračima, vjerojatno i najbolje može procijeniti tko mu može što ponuditi.

S obzirom na upitno zdravstveno stanje nekih igrača (prije svih Vedrana Ćorluke), zatim Mateja Mitrovića, Duje Ćalete Cara, Dalić je ipak ostavio prošireni popis od 24 igrača tj. jednog stopera više – uz dodatak kako su moguće i naknadne promjene, piše Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...