Izraelski Maccabi Tel Aviv prvi put na Zadar Basketball Tournamentu

Maccabi Tel Aviv, košarkaški ponos Izraela, četvrti je potvrđeni sudionik ovogodišnjeg Zadar Basketball Tournamenta. Izraelskom klubu ovo će biti prvi dolazak na najjači europski pripremni turnir koji će se od 20. do 23. rujna održati u dvorani Krešimir Ćosić na Višnjiku.

Zadar i Maccabi povezuje posebna povijest i rivalstvo. Stariji ljubitelji košarke sigurno se sjećaju legendarnih susreta u Kupu Prvaka u sezoni 86/87., dok je mlađima u sjećanju sigurno ostalo finale ABA lige 2003. godine u Ljubljani. Maccabi s hrvatskom košarkom dijeli i bogata povijest nezaboravnih dvoboja sa Splitom i Cibonom, kao i brojni hrvatski igrači koji su nosili Maccabijev dres. Boje izraelskog kluba branili su, među ostalima, Andrija Žižić i Dragan Bender, Nikola Vujčić je i danas u klubu kao jedan od vodećih operativaca, a trener prve momčadi legenda je hrvatske košarke Neven Spahija.

Zadar Basketball Tournament svojom organizacijskom i sportskom kvalitetom iz godine u godinu privlači sve veću pozornost domaće i strane javnosti, ali i struke. Uz Maccabi Tel Aviv, svoj dolazak na turnir već su potvrdili renomirani europski klubovi Olimpia Milano i Bayern Munchen, te tradicionalni zadarski gost Fenerbahce Dogus. Četiri turnirska dana košarkaških dvoboja bit će pravi test momčadi prije početka napornih klupskih sezona.

Zadar Basketball Tournament organizira tvrtka S Event. Peto izdanje ponovno će oduševiti sve ljubitelje košarke. Uz sportske sadržaje, organizatori najavljuju i bogat popratni program koji će uz sam turnir biti i izvrsna nadopuna turističke ponude  Turnir se i ove godine izravno prenosi u brojne europske zemlje, što znači da će oči cijele Europe ovog rujna biti uprte u Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...