Kampericu na Musapstanu u šatoru ugrizla zmija!

Zbog ugriza zmije liječnicima na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu (OHBP) u Općoj bolnici Zadar u subotu prijepodne za pomoć se obratila 24-godišnja djevojka iz unutrašnjosti Hrvatske. Djevojka je nakon pregleda upućena u dnevnu bolnicu Odjela za zarazne, odnosno infektivne bolesti gdje je zadržana na liječenju.

– Pacijentica je tu zadržana, ali je dobro, nije ugrožena. Ima samo znakove lokalne upale, odnosno infekciju kože na ruci pa nije primila serum. Liječnica koja ju je u subotu primila procijenila je kako nije bila riječ o otrovnici ili joj prilikom ugriza nije ubrizgala otrov, rekli su na Infektivnom odjelu gdje je ovaj slučaj zabilježen kao prvi ovogodišnji ugriz zmije.

A da je zaista bila riječ o zmiji potvrdila im je sama žrtva. Djevojka je na zadarsko područje došla s društvom i noć s petka na subotu provela u parku Musapstan, u šatoru. Zmija ju je ugrizla na spavanju, ali i probudila tako da ju je vidjela kako gmiže van iz šatora nakon čega je, ne znajući o kojoj vrsti se radi, potražila liječničku pomoć. Sve je sretno završilo, no ova će mlada kamperica zasigurno zapamtiti boravak na Musapstanu, piše Zadarski list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...