UČINKOVITO SREDSTVO ZA ČIŠĆENJE

Koliko ste se puta samo zapitali kako temeljito očistiti dno pegle

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Za neke opuštajuć kućanski posao, za neke pravi gubitak vremena, dio kućanskog posla peglanja robe je i čišćenje pegle. Vjerujemo da se svima barem jednom dogodilo da im je vruća pegla prešla preko plastičnog ili ljepljivog dijela odjeće koji je ostao zaljepljen za njeno dno. Očistiti tako nešto s pegle je prava noćna mora. Osim toga, pegla često pokupi razna vlakna i čestice prašine s robe, a na dnu se nakupi i kamenac pa ju je dobro čistiti barem svakih mjesec dana.

U nastavku donosimo upute za čišćnenje dna pegle, korak po korak. Potrebno vam je sljedeće:

– čisti ručnik,
– soda bikarbona,
– vinski ocat,
– topla voda,
– stara četkica,
– štapići od vate.

Evo i postupka:

1. Napravite pastu za čišćenje od jedne žlice sode bikarbone i 2 žlice tople vode. Nanesite pastu na dno pegle i u rupice za paru. Ostavite nekoliko minuta da počne djelovati i zatim prebrišite ručnikom, a rupice očistite štapićima.

2. Stavite vinski ocat u zdjelicu, umičite u njega četkicu za zube, a zatim s tim polako prijeđite dno pegle.

3. Napunite peglu s vodom i uključite opciju za ispuštanje pare. Nakon što ste ispustili paru, peglu stavite na čisti ručnik i trljajte je dok ponovno ispuštate paru. Tako će se s nje skinuti ostaci prljavštine koji su eventualno ostali nakon paste i ocat.

4. Isključite peglu i ostavite je da se osuši, a zatim je prebrišite s čistim ručnikom.

I za kraj, savjet stručnjaka:

– Ako niste uspjeli očistiti tvrdokorne mrlje sa svoje pegle, na mrlju nanesite kupovnu pastu za zube. Pustite da odstoji, a zatim istrljajte sa vlažnom krpom i sodom bikarbona, a naposljetku i sa suhom krpom. Ovaj postupak ćete vjerojatno morati ponoviti nekoliko puta ako se radi o zaljepljenoj plastici ili sintetičkom materijalu, piše portal Dom i dizaj.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar