Liga protiv raka Zadar poziva: Priključite se 19. svibnja šetnji od 12 minuta!

Liga protiv raka Zadar ove se godine uključuje u obilježavanje Europskog tjedna borbe protiv raka javnozdravstvenom akcijom “12 minuta kretanja protiv raka”. Zadarska akcija će se nazvati “Od sunca do sunca” i održat će se 19. svibnja s početkom u 11 sati i krenut će s Pozdrava suncu – rivom – preko Foruma – do Sv. Frane – i završiti na Pozdravu suncu.

Ovu akciju ispred Lige protiv raka Zadar vodi gospodin Ante Matulović, dugogodišnji član Lige protiv raka Zadar.

Osim članova Lige pozvani su pridružiti se i članovi i članice DŠR Relax, Udruga Maraške, Udruga studenata sestrinstva sa Zadarskog sveučilišta, Škola trčanja Zadar i mlađi naraštaji sportaša KK Zadar.

Akciju podržava i Odjel za zdravstvene studije Zadarskog sveučilišta, s obzirom na to da je akcija edukativnog karaktera i usmjerena na važnost tjelesne aktivnosti ali i poštivanja Europskog kodeksa protiv raka koji upravo kroz 12 životno važnih preporuka naglašava kako smanjiti mogućnost pojave ove opake bolesti.

Ujedno koristimo priliku pozvati sve građane da nam se priključe 12 minutnim trčanjem, brzim hodanjem, šetnjom laganim korakom i tako podrže nas ali i prihvate Europski kodeks protiv raka, napominju iz Lige protiv raka Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...