NEZAMJENJIV

Luku Modrića su proglašavali najgorim u povijesti, a danas mu pišu hvalospjeve

Arhiva AZD/Ilustracija

U povodu El Clasica, koji je ove nedjelje odigran u Barceloni, Svjetska nogometna federacija (Fifa) pozabavila se ulogom čak trojice hrvatskih reprezentativaca.

U španjolskom nogometnom prvenstvu Barcelona je već osigurala naslov prvaka, a Real Madrid – koji će se s Lovrenovim Liverpoolom boriti za europsku titulu – odigrao je na Camp Nou 2:2, pri čemu su nastupili Ivan Rakitić, Luka Modrić i Mateo Kovačić.

Reprezentativni veznjaci našli su se i u fokusu Svjetske nogometne federacije u sklopu najave nadolazećeg Svjetskog prvenstva, u tekstu pod nazivom “Hrvati iz El Clasica spremni su zasjati u Rusiji”, prenosi stranica HNS-a.

Upravo je vezni red naveden kao jedna od najvećih snaga Vatrenih, uz citat nigerijskog izbornika Rohra kako je riječ o jednoj od najboljih veznih linija na cijelom turniru, možda čak i najboljoj.

“Ako budu u formi, Modrić, Rakitić i Kovačić mogli bi izgraditi dojmljivi trijumvirat Hrvatske u Rusiji. Dodajte im konkurenciju poput Badelja ili Brozovića, i nije čudo da se baš taj dio Dalićeve momčadi toliko cijeni”, stoji u tekstu.

O prijateljskoj povezanosti hrvatskog trojca koji se susreće u dvobojima Barcelone i Real Madrida svjedoči i Rakitićeva izjava kako se nada da će “Modrić postići pet pogodaka u svakoj utakmici, ali ne i pobijediti”, odnosno Modrićev uzvrat da će se “zagrliti i razgovarati s Rakitićem poslije utakmice, u nadi da ću ga morati tješiti”.

“Iako je po dolasku u Real Madrid proglašavan najgorim pojačanjem, pet godina poslije izabran je u najbolju postavu Real Madrida svih vremena, a to fantastično putovanje odražava sada već općeprihvaćeno stajalište da je Modrić jedan od najboljih veznih igrača svijeta. Neumoran u trci, inteligentan u postavljanju i nepogrešiv u dodavanju, trostruki osvajač Lige prvaka ostaje dragulj u hrvatskoj kruni”, piše FIFA a prenosi Večernji list.

“Rakitić je u Sevilli stekao ugled sjajnog ofenzivnog veznog, no u Barceloni je dokazao svestranost. Poput Modrića, krase ga tehnika i inteligencija, a prometnuo se u jedno od prvih imena Barcelone. Veličanstvene predstave, pogotovo kada je nadomjestio besprijekornog Busquetsa, potvrdile su njegove sposobnosti, a isti se utjecaj od njega očekuje u Rusiji”, nastavlja se.

“Kovačić je najmlađi član ovog trojca, a slično svojim sunarodnjacima karijeru je započeo kao ofenzivni stvaratelj igre te se potom briljantno prilagodio obrambenijoj ulozi. Modrić je Kovačića opisao kao fenomenalno talentiranog igrača i preporučio ga Real Madridu te se očekuje da će Kovačićeva klasa naslijediti svog idola kako u klubu, tako i u reprezentaciji”, zaključak je Svjetske nogometne federacije.

Ostavi komentar koristeći Facebook