s početkom u 10,30 sati

MTB utrka od Petrčana do Vira u subotu na programu Zadar Outdoor festivala

Arhiva AZD/Ilustracija
Tamni način

Više od tisuću natjecatelja u brdskom biciklizmu, cestovnom trčanju, trailu, plivanju, jedrenju i vožnji kajakom sudjelovat će ovog vikenda na drugom izdanju „Zadar Outdoor“ festivala, a među onima koji sudjeluju u organizaciji festivala su Općina Vir i destinacijska kompanija „Vir turizam“ koji će ugostiti brdske bicikliste. Utrka naziva „Zadar MTB Cross Country Race“ starta u subotu 12. svibnja u Petrčanima s početkom u 10:30 sati, a okončat će se oko podne s ciljem na virskoj rivi. Kao i uvijek u svim sličnim prigodama organizacije sportskih ili događaja rekreacije na Viru, nakon utrke slijedi okrjepa i dobra zabava.

„Mi smo se još pri izradi strateškog dokumenta turističkog razvoja otoka opredijelili za sport i rekreaciju kao osnovne aktivnosti pozicioniranja Vira kao izletničke destinacije, a cikloturizam smo prepoznali kada još nije bio tako turistički privlačan i popularan. Zato smo se rado odazvali ovom lijepom i za cijelu našu zadarsku regiju značajnom festivalu“, kazao je zamjenik načelnika Općine Vir Antonio Vučetić koji je na javno predstavljanje programa „Zadar Outdoor“ festivala došao u zadarski TIZ u društvu destinacijske event menadžerice Nine Peroš iz „Vir turizma“. Zamjenik Vučetić napomenuo je i kako danas teško možemo govoriti o događajima predsezone ili posezone, odnosno turističkoj sezonalnosti u kontekstu cjelogodišnjeg bavljenja turizmom, pa je i ovaj festival samo potvrda takvih usmjerenja.

„To je intencija našeg resornog ministarstva i samog ministra, a isto tako i naš zajednički napor kako bi objedinili sve turističke proizvode u jedinstvenu zadarsku regiju ili sjevernu Dalmaciju“, dodao je. Tu su priču osim u Općini Vir i „Vir turizmu“ prepoznali i podržali u Gradu Zadru, Turističkoj zajednici Grada Zadra i Zadarske županije, TZ-u Općine Preko, Općini Preko, Hrvatskoj gospodarskoj komori, Udruženju obrtnika Zadar, Jedriličarskom klubu „Uskok“ i brojnim drugim sponzorima i partnerima, a poseban doprinos ove je godine došao od zlatnog sponzora „Heineken 0.0“. Svima im je riječi zahvale uputila Iva Bencun iz „Zadar Outdoor“ festivala i predsjednica Zajednice pustolovnog turizma, koja je sažela duh ovogodišnjih outdoor aktivnosti na festivalu.

„Ideja je festivala kreiranje turističkog proizvoda s kojim želimo upotpuniti turističku ponudu i sezonu kroz sportske aktivnosti, potom poticanje svih ljudi za uključenje u aktivni način života, ali također i brendiranje zadarske regije kao idealne i poželjne regije za aktivan odmor“, kazala je Bencun predstavivši sve događaje na trodnevnom festivalu uz napomenu kako se još uvijek aktualne prijave za sudjelovanje na festivalu, i to na web stranici www.zadaroutdoor.com.

 

Program »Zadar Outdoor« festivala od petka do nedjelje

NA VIRU UTRKA BRDSKOG BICIKLIZMA U SUBOTU, PA ZABAVNI PROGRAM

Od petka do nedjelje „Zadar Outdoor“ festival predstavit će kroz sportske događaje cestovno trčanje, trail, brdski biciklizam, plivanje, jedrenje i vožnju kajakom. Festival počinje u petak 11. svibnja poslijepodnevnom utrkom „Utrči u zalazak“ od 5 i 10 kilometara uz jedinstvenu stazu od Pozdrava suncu do Borika. Jedan od sudionika ove utrke bit će, naglasila je Bencun, Ivica Kostelić sa svojom obitelji. U subotu 12. svibnja od 10:30 starta jedinstvena „Zadarska regata“ te „Olive Island Trail“ na otoku Ugljanu. Subota je i dan održavanja utrke „Zadar MTB Country Race“ od Petrčana do Vira, a što očekuje sudionike ove utrke brdskog biciklizma dočarala je Peroš iz „Vir turizma“.

„Naša destinacijska kompanija Vir Turizam svim sudionicima utrke osigurava besplatan obrok i vodu te organizira povratak do Zadra. Kao i uvijek, imat ćemo i zabavni program od 12 do 14 sati“, napomenula je Peroš. Dio subotnjih aktivnosti odvijat će se i u samom Zadru gdje će se u uvali Jazine održati utrka „Stand Up Paddle“. Kako je riječ o novoj i relativno nepoznatoj aktivnosti, za sve zainteresirane organizirati će se radionica kako bi prije utrke stekli osnovne vještine, a u večernjim satima na „Uskoku“ će se odvijati večernja zabava. U nedjelju 13. svibnja plivat će se maraton, održati atraktivna utrka kajaka i drugi dio jedriličarske regate kao jedinog dvodnevnog događaja. Festival još nudi brojne radionice, sajam lokalnih i regionalnih autohtonih proizvoda na Forumu te predstavljanje knjige Hrvoja Rupčića „Himalajski dnevnik“.

 

Neće biti zatvorenih putova u subotu na Viru

IPAK OPREZ – BICIKLISTI ĆE DIJELOM VOZITI I PO CESTI

Kako se najveći dio „Zadar MTB Cross Country Race“ od Petrčana do Vira odvija u zonama izvan asfaltiranih putova, odnosno u područjima pogodnim za zahtjevni brdski biciklizam, neće biti rampi za zaustavljanje vozila, ali organizatori „Zadar Outdoor“ festivala i destinacijska kompanija „Vir turizam“, kao suorganizator događaja, mole sve vozače za oprez, razumijevanje i strpljenje kada ih redari zaustave kako bi se propustili sudionici utrke. Utrka starta u 10:30 u Petrčanima; oko 12 sati biciklisti bi trebali biti na cilju na virskoj rivi.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar