Najavljen drugi Zadar Outdoor Festival; “Program je raznolik, nastojimo svake godine uvesti nešto novo”

Jutros je u prostoru turističko-informativnog centra, održana konferencija za medije. Tema konferencije bila je Zadar Outdoor Festival, koji se na prostoru šire Zadarske regije održava od 11. do 13. svibnja.

Nakon uvodnog dijela, tijekom kojeg se svima prisutnima obratila Iva Bencun, predstavljen je program Festivala i strateška ideja cijelog koncepta.

„Cilj je pozicionirati Zadarsku regiju na turističke karte svih pobornika aktivnog odmora i održivog turizma. Svjesni smo da naša regija obiluje mnogim potencijalima, koji se još uvijek ne iskorištavaju dovoljno, u smislu ponude i promocije turističkih sadržaja. Iznimno nam je drago da su našu ideju prepoznali i partneri iz turističkih zajednica općine Vir i Ugljan, koji nam pružaju podršku u organizaciji trail i biciklističke utrke.“

Osim povezivanja s turističkim zajednicama, s ciljem dodatne promocije i održavanja tradicije jedrenja u zadarskom kanalu, Zadar Outdoor Festival sklopio je partnersku suradnju i s jedriličarskim klubom Uskok. Poznata, nekada najbrojnija regata u zadarskom kanalu – Zadarska regata, tako se ove godine jedri u sklopu Zadar Outdoor Festivala.

„Program je raznolik, nastojimo svake godine uvesti nešto novo, tako ove godine osim već poznatih disciplina, imamo natjecanje u veslanju na dasci, popularnom – stand up paddelingu.“ – istaknula je Bencun.

Tijekom nadolazećeg vikenda, svi oni koji se nisu pronašli u natjecateljskim disciplinama: trčanje, trail trčanje, plivanje, jedrenje, kajakarenje, bicikliranje, veslanje na dasci; mogu se priključiti radionici slackline-a, parkoura i joge.

„Ideja je zaista promovirati aktivan životni stil, bavljenje sportom i boravak u prirodi, a naš entuzijazam i potencijal Zadar Outdoor Festivala, prepoznali su i podržali brojni ovogodišnji sponzori, među kojima je najznačajniji Heineken 0.0. To nam je zasigurno jedno dodatno priznanje. Prate nas mediji, kako domaći tako i strani, podršku imamo i od velikih imena hrvatskog sporta. Zaista smo sretni što se ovoliko pozitivne energije veže uz Zadar“, – zaključila je Bencun.

U sklopu Festivala, spontano je dogovoreno predstavljanje knjige Hrvoja Rupčića – „Vlaji na Himalaji“. Kako je prošlo osvajanje Himalaje – planine koja je i za iskusne planinare veliki izazov, našim poznatim „vlajima“, štivo je koje inspirira sve „amatere“ na ostvarenje naizgled nemogućih želja i snova. Na sličan način Zadar Outdoor Festival poziva svih  da se aktivno uključe u discipline koje su im najzanimljivije, bez obzira jesu li sportski entuzijasti ili profesionalci.

Predstavljanje knjige održat će se 13.05.2018. u 10:30 sati u Kneževoj palači.

Budite i vi dio Zadar Outdoor Festivala!

Prijave su još uvijek moguće, a ako niste vješti u sportu, pružite podršku i uživajte u highline-u iznad Foruma i delicijama lokalnih OPG-ova koje će se predstaviti tijekom festivala, ispred Arheološkog muzeja.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...