Najbrojnija utrka u Hrvatskoj starta sutra u Zadru, ali i ostatku svijeta

Sutra točno u 13 sati sa zadarske Liburnske obale čak 8.500 trkača, što je do sada rekordan broj, krenut će u utrku koja se u svijetu trči na još 11 lokacija istovremeno. Zajednički cilj, kao i svih godina ranije – pridonijeti ostvarenju cilja i učiniti ozljede leđne moždine izlječivima.

Kako je jedini način da se to zaista i dogodi – ulaganje sredstava u znanstvena i klinička istraživanja kako bi se pronašao lijek, cjelokupni iznos startnine i donacija zakladi Wings for Life bit će iskorištena na istraživanja i studije.

U protekle četiri godine projektom Wings for Life prikupljeno je nešto manje od 21 milijun eura.

Članovi organizacijskog odbora utrke, Iva Milevoj i Zoran Kosanović, zahvalili su svim Zadranima, gradskim službama te PU zadarskoj i šibensko-kninskoj na svoj podršci i pomoći koju im pružaju. No, posebnu zahvalu organizatori upućuju volonterima kojih ove godine ima preko tisuću.

Oni su, kao i svake godine, zaduženi za sve segmente organizacije – od preuzimanja startnih brojeva, održavanja garderobe pa do brige za okrjepne stanice diljem trkačke rute.

Ni sigurnost cijele manifestacije nije ostavljena po strane. Ona se već mjesecima dogovara kako bi sve proteklo u najboljem redu. Tako će zbog broja trkača koji ove godine kreću s Liburnske obale cijelu manifestaciju nadgledati i za sigurnost se brinuti čak 200 zaštitara.

Posebnost koja posebno plijeni pažnju ali ujedno izaziva i oduševljenje, broj je trkača u kolicima. Sutra će ih biti čak 40.

Dobro raspoloženje i pozitivna energija sutra će uz Zadar ujediniti još 11 gradova diljem svijeta u kojima će sudionici trčati za jedan zajednički cilj. Slika jedinstva, zajedništva i radosti sutra će tako zadarske pozdrave prenijeti cijelom svijetu, a Zadar će još jednom stati uz bok Beču, Münchenu, Rio de Janeiru ili primjerice Melbourneu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...