Najizglednije je da će se polufinale Davis Cupa protiv SAD-a održati u Zadru

Hrvatski teniski savez (HTS) od Međunarodnog teniskog saveza (ITF) zatražio je i dobio odgodu roka za određivanje domaćina polufinalnog susreta (14. – 16. rujna) Davis Cupa protiv Sjedinjenih Američkih Država. Novi krajnji rok za prijavu mjesta održavanja je 30. svibnja. Najizgledniji kandidati su gradovi Split i Zadar, no isključivo bude li se igralo u dvorani, piše Index.hr.

Izbornik i igrači hrvatske reprezentacije iskazali su želju da se protiv američke selekcije igra na zemlji na otvorenom. Zbog toga bi organizacija bila složenija i skuplja. Osim samog igrališta, treba izgraditi tribine i neophodnu prateću infrastrukturu. Kao odredišta spominju se Žnjan i Poljud u Splitu.

Hrvatski teniski savez obratio se vladi molbom za sufinanciranje. Molba je dočekana pozitivno te se čeka potvrda. Susret s Amerikancima ima sportski značaj polufinala Svjetskog prvenstva u tenisu. Također, prilika je da, u slučaju pobjede, Hrvatska drugi put u posljednje tri godine izbori plasman u finale Davis Cupa i drugi put u povijesti osvoji “salataru”.

Budući da se tijekom predstojećeg ljeta očekuje odluka Međunarodnog teniskog saveza u vezi s promjenom formata Davis Cup natjecanja, moguće je i da je meč s američkom reprezentacijom posljednji hrvatske izabrane vrste pred domaćom publikom, barem toliko dugo dok nastupa u Svjetskoj skupini.

Trodnevni televizijski prijenos dvoboja promovirat će sliku Hrvatske u Sjedinjenim Američkim Državama, Europi i diljem svijeta. Dakako, s pozitivnim utjecajem na turističku privlačnost kakvu je imao prijenos duela s Francuzima iz Zadra prije dvije godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...