traže se pravedne plaće i bolji uvjeti rada

“Nema radnika, nema ni profita”; Zadarski sindikalist Jere Bilan na velikom prosvjedu u metropoli

Privatni album
Tamni način

Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Matica hrvatskih sindikata obilježavaju prosvjednom povorkom koja je ispred Radničkog doma krenula prema Parku Maksimir pod sloganom ‘Za reforme za ljude’ sa zahtjevom za pravedne plaće i bolje uvjete rada, dostojanstvenu starost, kvalitetno obrazovanje, učinkovit javni zdravstveni sustav, pravosuđe i javnu upravu, te vraćanje povjerenja građana u institucije, kao i promjenu odnosa prema EU i unutar nje.

Poziv je to Vladi za zaokretom i potpuno novom ekonomskom i socijalnom politikom te reformama koja će biti provedene u korist svih radnika i građana, a ne samo kapitala i političke ‘elite’ te na provedbu reformi za kvalitetniji život i ostanak ljudi u Hrvatskoj.

Prosvjedna povorka uz tutanj bubnjeva kreće se Šubićevom i Maksimirskom ulicom do Parka Maksimir, gdje će se održati tradicionalno središnje obilježavanje 1. svibnja Međunarodnog praznika rada uz prigodan program. Sudionicima povorke pridružili su se i brojni prosvjednici iz drugih dijelova Hrvatske, koji su organizirano autobusima stigli iz Pule, Rijeke, Varaždina, Čakovca, Karlovca, Siska, Zadra, Slavonskoga Broda i Osijeka, noseći transparente, državnu i sindikalnu zastavu.

Na transparentima, među ostalim, piše: ‘Uzimate siromašnima, dajete bogatima’, ‘Čekate da pocrkavamo?’, ‘I ja ću biti umirovljenik?’, ‘Ja bih na godišnji odmor u Njemačku, a ne na bauštelu’, ‘Tko s vragom tikve sadi. prosvjeduju mu mladi’, ‘Mi smo radnici, ne sluge’, ‘Nema radnika, nema ni profita’, ‘Rad na određeno. glad na neodređeno’, ‘Mi smo izigrani, vi ste nas opljačkali’, ‘S posla na groblje’, ‘Vratite ukradeno’ itd. Prosvjednici nose i narančaste balone sa sloganom povorke ‘Za reforme za ljude’.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar