“Nije istina da građani neće platiti procese u Agrokoru!”

Predstavnici SDP-a Ivo Jelušić i Saša Đujić u utorak su s konferencije za novinare poručili da se promjenom Vladina izvanrednog povjerenika, odnosno dolaskom Fabrisa Peruška, u situaciji oko Agrokora nije ništa promijenilo, a intervencija države bila je motivirana isključivo željom da potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić spasi svoje prijatelje, stoga nije istina da građane neće ništa stajati procesi u Agrokoru.

Jelušić je uvodno kazao da SDP poštuje pravnu državu i odluku Ustavnog suda da je lex Agrokor u skladu s Ustavom, čak i kada se duboko ne slažu s tim zakonom. No, dodao je, Ustavni sud nije rekao je li taj zakon dobar ili nije, a pogotovo nije rekao je li dobro da se primjenjuje.

Vladi, premijeru Andreju Plenkoviću i povjereniku Perušku postavio je pet pitanja, među kojima i ono kada će biti gotov tekst nagodbe vjerovnika, s obzirom da je lex Agrokor sada već u produžecima predviđenog trajanja.

Prije mjesec dana objavljeno je kako je nagodba praktički gotovo stvar, podsjetio je Jelušić, dodavši da je ni danas nema na vidiku. To je bilo rečeno kako bi se Dalić spasila od izglasavanje nepovjerenja u Saboru, ustvrdio je.

“Taj je posao trebao napraviti povjerenik sa svojom ekipom savjetnika, koji su do sada plaćeni najmanje 500 milijuna kuna”, upozorio je i upitao kada će biti napravljen novi prijedlog podjele vjerovnika u skupine, što je zatražio i Trgovački sud kada je poništio povjerenikov prijedlog.

“Bez utvrđivanja vjerovničkih skupina nema novog i Stalnog vjerovničkog vijeća, koje u procesu nagodbe mora sudjelovati po zakonu, a koji se očito ne provodi”, ustvrdio je Jelušić poručivši da bi savjetnici, koji i dalje primaju astronomske svote u Agrokoru, bar dio sredstava trebali vratiti jer nisu odradili svoj posao, piše Tportal.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...