Ništa od poskupljenja parkiranja na 15 kuna, a parkiranje u prvoj zoni ograničit će se na 3 sata

Grad Zadar odustao je od poskupljenja parkiranja na 15 kuna kako je bilo planirano, budući da, kako je rečeno jutros na kolegiju gradonačelnika, građani nisu spremni plaćati povlaštenu kartu za parkiranje na Poluotoku.

Sljedeće godine će se donijeti cjeloviti plan o parkiranju, a do tada ostaju stare cijene. Sat će i dalje koštati 10, odnosno 12 kuna, ali od 15. lipnja do 31. kolovoza, dakle 15 dana duže.

Nadalje, ukida se parkiranje na novim kamenim nogostupima uz bedeme, dok će ono u prvoj zoni, na Liburnskoj obali, biti ograničeno na 3 sata.

Također, najavljen je novi režim dostave na Poluotoku. Promet pješačkom zonom motornih vozila odvijat će se od 6 do 7.30 sati, zatim će uslijediti pola sata stanke zbog školske djece, te se nastavlja od 9 do 10 sati. Poslijepodnevna dostava se ukida ali za električna vozila ona će biti moguća od 14 do 17 sati. Komunalni odjel je odredio 11 pretvornih mjesta na obodima pješake zone.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...